Atjar koening

Details

(2 beoordelingen)

Soort keuken: Nederlands

voor 4 potten van 300 gram

Ingrediënten:

  • 1 komkommer, ongeschild, zonder zaad, in blokjes
  • 1 kleine spitskool
  • 100 gram taugé
  • 150 gram worteltjes, in luciferreepjes gesneden of geraspt
  • 150 gram bloemkool in kleine roosjes
  • 2 sjalotten in dunne ringetjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 dunne schijfjes verse gemberwortel
  • 2 theelepels koenjit
  • 5 rode Spaanse pepers, zonder zaden, in dunne ringetjes
  • 1,5 eetlepel mosterd
  • 3 deciliter blanke azijn
  • 2 theelepels zout
  • 200 gram suiker

Recept:

Doe de knoflook met de gemberwortel, koenjit, mosterd en azijn in een pan en kook 10 minuten tot alles goed is gemengd. Verwijder dan de schijfjes gemberwortel. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten behalve de taugé en Spaanse peper toe en kook dit 5 minuten. Voeg dan de taugé en Spaanse peper toe en zet dan direct het vuur uit.

Schep goed door elkaar en doe het mengsel dan in met kokend water gesteriliseerde potten. Sluit goed af en laat ondersteboven afkoelen. Ongeveer 6 maanden houdbaar (wel langer houdbaar maar na 6 maanden wordt de smaak sterker en vooral zuurder).

Instructies

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief