Mixed Pickles

Details

 

voor 4 potten van 350 gram

Ingrediënten:

 

  • 250 gram bloemkool in kleine roosjes
  • 200 gram zomerwortel in plakjes
  • 200 gram sperziebonen, in tweeën gebroken
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 250 gram sjalotten in ringen
  • 4 laurierblaadjes
  • 3 theelepels witte peperkorrels
  • 15 pimentbessen (te koop bij Toko)
  • 2 eetlepels gele mosterdzaadjes (te koop bij Toko)
  • 6 deciliter witte wijnazijn
  • 0,5 deciliter water
  • 175 gram suiker
  • 1 theelepel zout

 

Recept:

Zorg dat alle groenten schoon, gewassen en gesneden klaar liggen voor gebruik. Blancheer de sperziebonen en de zomerwortel 3 minuten in kokend water. Spoel ze direct daarna af met koud water, laat ze goed uitlekken en dep ze wat droog met een stukje keukenpapier. De groenten blijven zo lekker knapperig. Steriliseer de potten met soda en kokend water, naspoelen met kokend water. Verdeel de kruiden over de potten (in elke pot een laurierblaadje en een ongeveer evenredige hoeveelheid pimentbessen, peperkorrels en mosterdzaad).

Meng nu alle rauwe en geblancheerde groenten en verdeel ze over de potten (ik vind het zelf ook erg leuk om ze juist niet te mengen maar er laagjes van te maken in de potten). Kook de azijn met het scheutje water en de suiker en zout tot alles goed is opgelost. Giet het kokende mengsel in de potten tot alle groenten volledig onder azijn staan en sluit direct af. Laat de potten ondersteboven afkoelen. Ongeveer 10 maanden houdbaar.

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief