Bonensalade (bij)

4 personen

Herkomst Recept: ?

Ingrediënten:

  • 600 gram boontjes en andere peulvruchten
  • 200 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 gezouten ansjovisjes uit een blikje
  • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
  • grof gemalen peper
  • zout, snufje suiker
  • 1/2 teentje knoflook

Recept:

Kies vooral een mooi mengsel van peultjes, sugar snaps, haricots verts, verse kapucijners, verse doperwtjes, boterboontjes, jonge tuinboontjes, etc. (wat er in de tuin te vinden is 🙂 Kook al deze boontjes volgens hun eigen ‘gebruiksaanwijzing’ beetgaar, spoel ze daarna af met ijskoud water zodat ze mooi op kleur en beetgaar blijven. Laat ze op een doek uitlekken en drogen. Pers de knoflook en maak dit samen met de ansjovisjes fijn. Doe er de olie, peterselie, citroensap bij en maak deze vinaigrette op smaak met (weinig) zout, versgemalen peper en een snufje suiker. Meng de afgekoelde boontje, peultjes en erwtjes met de ringen rode ui en de vinaigrette. Verdeel dit over 4 bordjes of leg op 1 grote schaal. Verdeel er de gehalveerde kerstomaatjes over. Snijd de eieren in kwarten en verdeel die erover.