Veldsla-salade met manchego en sinaasappel

Details

Categorie: Bijgerecht
Soort keuken: Nederlands

Herkomst recept: Allerhande

voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • zout / peper
  • 100 gram manchego kaas, in schilfers geschaafd
  • 1 witlofstruik, in dunne plakjes gesneden
  • 150 gram veldsla
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook

Recept:

Sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees (tot je geen “wit” meer ziet). Met een scherp mesje (boven een kom) de plakjes vruchtvlees tussen de vliesjes vandaan snijden. Het opgevangen sinaasappelsap met de olie, azijn, honing en mosterd tot dressing roeren, eventueel op smaak brengen met zout en peper. De sinaasappelpartjes mengen met de witlofplakjes, veldsla”roosjes” en manchegokaas. Dressing erdoor mengen en bieslook erover strooien. Manchego is een pittige schapenkaas die je eventueel kunt vervangen door Parmezaanse kaas of Pecorino (of een andere pittige harde kaas).

Instructies

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief