Mini Bell Orange

  • Herkomst: Amerika
  • Kleur: Oranje
  • Smaak: friszoet, knapperig, lichtkruidig
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: Vroeg

Ik heb deze paprikaatjes al eerder geteeld, in rood, in een mix, in geel, in chocoladebruin, en in oranje. Allemaal leuk, alleen al voor het formaat. Natuurlijk geeft ze geen opbrengst in kilo’s paprikavruchtvlees maar in aantallen mini-paprikaatjes is de opbrengst meer dan prima.

Kan in de kas (op een verloren plekje), maar doordat ze zo vroeg is (ik kon in de kas al op 9 juli het eerste rijpe paprikaatje oogsten!!) zeker ook een heel goede kans van slagen in de buitenteelt. En dan is ze leuk voor in potten, want de planten worden slechts zo’n 35 centimeter hoog.

En dan nog even de smaak: redelijk dikwandig, zachtzoet, knapperig, fris. Leuk om bijvoorbeeld te vullen (met roomkaas, of lamsgehakt of wat je dan ook wilt).

Op de onderste foto zie je nog even een plant op 9 oktober, na alle oogst zijn de planten wat slordig, het blad vergeelt al wat, maar zelfs nu hangen er nog steeds veel kleine rijpe paprikaatjes in de planten.

??????????????
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
annemarie

Enigzins verbaasd lees ik de smaak van de minibell paprika’s die ik dit jaar in mijn tuin heb en het ontzettend goed doen.
Er zitten zelfs nu nog vruchten aan die er zeer welvarend uitzien.
Maar … na er een saus van te hebben gemaakt, smaakt deze zo heet dat ie bijna niet te eten is.
Wat heb ik fout gedaan?
De zaden er niet goed uitgehaald?
De zaadlijsten niet verwijderd ??
Deze saus was helemaal niet zoet !!
Welk mysterieus proces heeft zich in de smaak afgespeeld ?
Misschien weet iemand dit.
Ik hoor het graag of beter : lees het graag
met hartelijke tuingroet.
Annemarie

Meld je aan voor de nieuwsbrief