Osmarsko Kambe

 

Dit was een extra vroege paprika. En een leuke paprika; de vorm lijkt wel iets op een uit de kluiten gewassen aardbei. Zie foto’s.

De paprika’s rijpen van donkergroen naar dieprood, ze zijn vrij klein, maar lekker dikwandig, knapperig en sappig. Door hun kleine formaat ook leuk om te vullen. Maar door de grote hoeveelheid paprika’s plus de dikte van de vruchtwand zeker ook gewoon een meer dan prima opbrengst om in salades te gebruiken, in te vriezen voor soep en saus, etc.

De smaak is ook prima; onrijp is ze donkergroen en de smaak is dan fris, kruidig en licht bitter (vergelijkbaar met een groene paprika uit de winkel). Rijp rood wordt de smaak lekker zoet en warm kruidig en door de relatief dikke vruchtwand is ze lekker knapperig maar ook sappig..

De planten werden zo’n 50 tot 60 centimeter hoog. De eerste paprika’s begonnen hier in de kas al in juli te rijpen. En daarmee heeft ze niet alleen een kans van slagen maar is ze ook een goed ras voor de buitenteelt. Mocht je haar buiten willen telen, zaai dan vooral op tijd (februari) en houd de planten vanaf half mei in pot op het warmste en zonnigste plekje dat je haar kunt bieden.

 

Een gedachte over “Osmarsko Kambe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.