Eschscholzia lobbii

Anders dan de zo bekende Eschscholzia californica (zie ook in deze database), maar toch zo duidelijk familie.

Ze blijft in alles kleiner dan haar veel bekendere zusje. Het blad is wat groener ten opzichte van het meer grijze blad van de Eschscholzia californica, maar het heeft wel hetzelfde heel fijn geveerde blad. De planten blijven ook lager/kleiner, niet hoger dan 25 centimeter (en dat maakt ze zeer geschikt voor wat kleinere potten of bijvoorbeeld randbeplanting).

Ze is dus ook een eenjarige, en net als haar grote zusje bloeit ze van ongeveer begin juni tot half augustus. En ze bloeit zeer rijk (zie foto’s), met boterbloemgele kleine bloempjes die iets zijdezachts hebben, bijna een parelmoeren glans. Hier stond ze naast de zwarte viooltjes en dat gaf een leuk en opvallend contrast.

Ze staat graag op een zonnig plekje, in liefst niet te natte grond, mag zelfs armere grond zijn. Hier deed ze het dit jaar extra goed in een verhoogde bak (en daarin stond ze dus in wat lossere en minder natte grond dan onze vette klei).

Zaai haar in maart of april voor bij kamertemperatuur, ze kiemt dan binnen 1 tot 2 weken, uitplanten vanaf eind april of in mei, wanneer de zaailingen groot genoeg zijn.

Bedenk dat de zaailingen niet van verspenen houden; zaai ze vooral gelijk in een potje, dat kun je gemakkelijk uitplanten, beter dan in een traytje of bakje waarbij je bij het verspenen de kleine penworteltjes snel beschadigt.

Laat een reactie achter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!