Felicia heterophylla

Eenjarige die snel kiemt, groeit en bloeit. Bloeit niet zo heel lang (ongeveer een week of 8) maar wel enorm rijk (zie vooral even de foto onderaan deze pagina).

En bloeit dus al snel na het zaaien; ik zaaide haar zelf half maart voor, de zaden kiemden bij kamertemperatuur binnen een week. Ik plantte de zaailingen eind april uit, in een verhoogde bak in de volle zon. De planten bloeiden in juni en juli, en die bloei was dus overdadig, het 20 centimeter hoge blad amper meer te zien, alleen de zee van bijna zuiver blauwe bloempjes is dan nog te zien.

Zou de bloei langer duren als ze in de volle grond zou staan (met wat meer vocht, misschien zelfs iets minder zon)? Dat zou kunnen, en dat ga ik zeker een keer uitproberen. Maar wil ik 7 weken lang een overdaad aan bloemen, of wil ik 10 weken lang iets minder overdaad? Ik kan het pas zeggen als ik het heb geprobeerd.

En als ik haar weer zaai ga ik haar zeker ook eens in een pot telen, door de wat kortere maar extra hevige bloei lijkt me dat erg handig; met slechts een hoogte (in bloei) van 30 centimeter is ze geschikt voor zowel wat kleinere als grotere potten, en verder kan ze in volle bloei vooraan staan; opvallend, fris, vrolijk en fel gekleurd, en als de bloei eenmaal wat minder wordt mag ze wat meer tussen de andere potten met bloeiers staan. En als ze eind juli is uitgebloeid is er nog tijd genoeg om de pot voor wat anders leuks of lekkers te gebruiken.

Laat een reactie achter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief