Hibiscus

Ik heb 2 soorten geteeld; de Hibiscus trionum en de Hibiscus cannabinum.

Over de Hibiscus trionum: mooie eenjarige, door de grote crèmewitte bloemen met een donker hartje, mooi in combinatie met het donkergroene blad. “trionum” betekent in het Latijn 3 uren en dat slaat op de bloeitijd; elke bloem bloeit maar 3 uur en sluit dan weer.

Dat betekent dat de planten vooral in de ochtend en het begin van de middag bloeien, daarna zijn alle bloemen gesloten tot de volgend ochtend (wanneer er weer nieuwe bloemen gaan bloeien).

Over de Hibiscus cannabinus: verschilt niet heel veel van de trionum, behalve dan dat de bloemen duidelijk een paarsetint in zich hebben en het donkere hartje ook meer paars in zich heeft. En het blad is wat dieper ingesneden (zoals de soortnaam al aangeeft, het lijkt wel wat op het blad van Cannabis). Maar verder zijn planten en bloemen ongeveer even groot en hoog en bloeien even lang en ook in dezelfde uren.

Gemakkelijk te zaaien, zaai ze rond maart-april voor, bij kamertemperatuur kiemen de zaden binnen één tot anderhalve week. De zaailingen groeien snel, begin tot half mei mogen ze buiten uitgeplant worden, op een zonnig plekje. Afhankelijk van het tijdstip van zaaien bloeien de planten dan van half juni tot september. De hoogte is ongeveer 50 tot 60 centimeter, ook leuk in pot. Zeer gemakkelijk en voldoende zaden van te oogsten.

Hibiscus trionum
Hibiscus trionum

Laat een reactie achter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!