Test tomaten dieven

Ik krijg elk jaar weer een aantal vragen over het dieven van tomaten. En elk jaar zie ik op ons tuincomplex weer nieuwe leden ‘worstelen’ met deze handelingen. Dieven is niet zo moeilijk maar als je te lang wacht ziet een dief er niet meer uit als een dief, en zeker onder de zaadvaste en heirloom rassen zitten er nog wel eens wat stiekemerds en twijfelgevallen tussen.

Op de pagina met teeltzorgen van de tomaat kon je al een aantal voorbeelden plus uitleg zien van vaak en minder vaak voorkomende dieven, bekijk die vooral nog even voor je aan deze test begint: Tomaat teeltzorgen.

En als je na het lezen van dat hoofdstuk zeker weet dat het duidelijk is, dan kun je dat hier testen door de Tomaten dieven-test te maken 🙂 . Hieronder vind je een aantal foto’s, waarbij je zelf kunt bedenken hoe de situatie van die tomatenplant is, wat is de dief, wat is de stam, waar zit de bloemtros, etc.. Misschien handig voor de mensen die nog niet zo lang tomaten dieven of nog niet zo ervaren zijn in de wat minder vaak voorkomende situaties.

Onderaan deze pagina vind je vervolgens de link naar de antwoorden.

De situaties zijn trouwens in willekeurige volgorde geplaatst, dus moeilijk en makkelijk door elkaar. En ik hoop er dit jaar (en misschien ook de volgende jaren) nog wat foto’s aan toe te voegen, als ik een tomatenplant tegen kom die wellicht leuk, bijzonder of moeilijk genoeg is om hier te plaatsen.

Voor alle duidelijkheid; als je op een foto klikt zie je die in een nieuw tabblad in volledig formaat (het kan je misschien helpen het beter te zien). Kortom, veel succes 🙂


Foto 1:

Een beetje makkelijk beginnen: wat is de hoofdstam, wat is de bloemtros en wat is de dief?

 


Foto 2:

Lastiger: wat is de hoofdstam, wat is de bloemtros en wat is de dief? Plus: wat is de oplossing?

 


Foto 3:

Ook niet zo moeilijk. Wederom; wat is de hoofdstam, wat is de bloemtros en wat is de dief (uiteindelijk zijn dat bij elke tomaat die je dieft de enige 3 vragen die tellen)?

 


Foto 4:

Ook niet heel moeilijk. Wederom dezelfde vraag; de hoofdstam, de dief en de bloemtros? Hoeveel dieven zie je trouwens op deze foto?

 


Foto 5:

En ook hier weer; de hoofdstam, de dief en de bloemtros?

 


En de laatste (voor nu dan), foto 6:

Lijkt wel wat op vraag 5, wat is de dief, wat is de hoofdstam, en wat is de bloemtros?

Tot nu toe is dit de test toematen dieven (herkennen). Ik hoop in de komende jaren hier nog een aantal bijzondere of leuke of handige voorbeelden aan toe te voegen.

De uitslag en uitleg kun je vinden op: Uitslag test Tomaten dieven

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief