Sambal badjak II

Ingrediënten:

  • 250 gram rode pepers, fijngehakt
  • 2 grote uien, gepeld en gehakt
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 8 kemirienoten (te koop bij Toko), fijngehakt
  • 3 eetlepels arachideolie
  • ½ theelepel laospoeder
  • 1 x 1 centimeter trassi
  • 1 theelepel zout
  • 5 eetlepels tamarindepasta
  • 2 schijven goela djawa, verkruimeld

Recept:

Verhit de olie in een hapjespan en bak daarin de uien en knoflook glazig maar niet bruin. Voeg de fijngehakte kemirienoten toe en sudder een minuut of 5. Voeg dan de pepers, laos, trassi en zout toe en bak zachtjes nog 5 minuten. Voeg tenslotte tamarinde en goela djawa toe en sudder ongeveer een half uurtje tot de gewenste dikte ontstaat en de olie komt bovendrijven.

Schep de sambal in met kokend water gesteriliseerde potten, sluit goed af en laat ondersteboven afkoelen. Ongeveer 1 jaar houdbaar.