Voorbeeldjaar Mooie Moestuin 2

Dit wordt een jaarverslag van alles wat er in deze verhoogde mooie moestuinbak gebeurt. Vorig jaar hebben we deze bak gemaakt, ze is gevuld met een mengsel van compost, tuingrond en mix voor je moestuinbak. Vorig jaar groeiden in deze bak vroege aardappelen.

Op 25 maart 2018:

 

Dit is het vak/de bak; bijna 2,50 x 3,00 meter groot. Links van het vak staat de kas, achter de bak zie je nog een verhoogde bak en daarachter (het is er nog een rommeltje maar dat komt goed) het terras. Rechts staat nog een kas en voor de bak ligt een algemeen looppad van het volkstuinencomplex. Net als in de andere mooie moestuinbak komt ook in deze bak een klimrek. We hebben dat rechts geplaatst omdat daar 2 nuttige maar niet erg mooie 1000-litervaten staan, we hopen dat de daar al uitgeplante kapucijners en Lathyrus het zicht op die 2 vaten een beetje wegnemen.

De bak ligt in de halfschaduw, rechts is er wat meer schaduw dan links.

Waar we voor de mooie moestuinbak nummer 1 in de volle zon hebben gekozen voor de kleuren rood, geel, oranje, fel groen en paars, kiezen we voor deze mooie moestuinbak nummer 2 in de halfschaduw voor de kleuren wit, roze, en lila, met bladkleuren als grijs, zachtgroen en paars.

De plannen voor deze bak: kapucijners en lila-paarsbloeiende Lathyrus. Daarnaast uien (voor het grijzige blad), rozebloeiende Matthiola, misschien nog wat lilabloeiende stokbonen, roze bloeiende aardbeien (Toscana), koolsoorten met blauwig/grijsgroen blad zoals rodekool en paarse boerenkool, Lavatera Pink Blush, rozeroodbloeiende tuinbonen, etc..

Ik ga hier in de komende maanden laten zien en vertellen wat er in de bak wordt gezaaid, geplant, wat er groeit en bloeit en wat we eruit kunnen oogsten.


18 april:

 

Het lijkt een beetje rommelig (sterker nog, dat is het ook 🙂 ). Dat komt mede omdat het vak achter deze mooie moestuinbak nog opgeruimd moet worden, en daarachter het terrasje ligt. In deze bak zijn 6 dubbele stokken gezet, voor de paarse stoksperzieboon Carminat. Links onder het metalen rek (dat ligt er tijdelijk om vraat door duiven tegen te gaan) staan wat paarse koolrabiplanten. Rechts zie je wat kapucijners en Lathyrus. Vooraan in de bak staan afwisselen gele en rode uien. Er staan 2 planten van de roze bloeiende aardbei Toscana, en er is wat peterselie en Lavatera Pink Blush uitgeplant.

Ik hoop dat in mei een beetje duidelijk wordt hoe de bak er deze zomer (hopelijk) uit komt te zien!!


 

 

 

Kijk ook even in de andere mooie moestuinbak, in de zon, in rood, geel en oranje met fel groen en paars blad: Voorbeeldjaar Mooie Moestuin 1