Aardbei-rabarbercrumble (dessert)

nagerecht, 6-7 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 150 gram bloem
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • snufje kaneel
  • 100 gram koude boter
  • mespunt zout
  • 50 gram amandelen
  • 4 eetlepels muesli
  • 250 gram aardbeien (schoon, gehalveerd)
  • 250 gram rabarber (schoon, in plakjes van 2 centimeter)
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eidooier
  • boter om in te vetten
  • Vanille-ijs

Recept:

Snijd de koude boter in kleine stukjes. Kneed een egaal deeg van de boter, bloem, basterdsuiker, kaneel en zout. Hak de amandelen grof en voeg dit samen met de muesli toe aan het deeg, kneed er grof doorheen. Maak van het deeg een bal en leg dat in plastic folie een uurtje in de koelkast te rusten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de rabarberstukjes met de aardbeistukjes en roer er de eetlepel bloem en 50 gram suiker door. Vet een ovenschaal in en verdeel er het fruitmengsel in. Verkruimel met je handen het deeg over het fruit. Klop het eidooier los en smeer met een kwastje het dooier over het deeg. Bak de crumble 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de crumble afkoelen, schep een lepel crumble met rabarber-aardbei op borden en geef er een bol vanille-ijs bij.

Mocht je aan het eind nog ijs en crumble over hebben – laat dan het ijs half ontdooien, meng er de crumble door en vries weer in; je hebt nu aardbeien-rabarbercrumble-ijs, kun je niet vinden bij Ben en Jerry 🙂