Aardbeiencake 2 (bakken)

Aardbeiencake Gartine

Aardbeiencake 2

herkomst recept: boek Vier seizoenen koken met Gartine

Ingrediënten (voor een cake voor ongeveer 8 – 10 personen)

  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 225 gram suiker
  • 2 eieren
  • 135 gram dikke Griekse yoghurt
  • rasp van 1 limoen (of desnoods citroen)
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 vanillepeul, het merg
  • 125 gram aardbeien, schoongemaakt, kroontjes eraf, en in kwarten gesneden
  • 150 gram aardbeien om bij de cake te serveren
  • wat vlierbloesemsiroop of bijvoorbeeld Limoncello om de aardbeien in te marineren

Recept:

Vet een cakevorm van 24 centimeter lengte in met boter en beleg bodem en zijkanten met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onderwarmte. Klop met een garde de eieren los. Voeg vervolgens de zachte boter, suiker, yoghurt, vanillemerg en limoenrasp toe en klop dit tot het een homogeen mengsel is. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom uit en spatel dit door het mengsel. Als dit goed gemengd is spatel je voorzichtig de 125 gram aardbeien erdoor. Schep het beslag met aardbeien in de cakevorm en bak de cake 60 tot 70 minuten (tot een satéprikker schoon uit de cake komt). Laat afkoelen. Serveer met de aardbeien (die je eventueel een uurtje van tevoren hebt gemarineerd in vlierbloesemsiroop, of limoncello of wat suiker en wat citroensap of iets anders dat je lekker vindt.

Ook een heerlijke cake! En ook weer niet moeilijk te maken, als je maar goed controleert met een prikker wanneer de cake gaar is. Ik maakte deze cake en de andere aardbeiencake op de receptenpagina op 1 dag en het is lastig te ze zeggen welke cake ik lekkerder vond, allebei heerlijk. Eigenlijk zou een combinatie van deze 2 cakes het allerlekkerst zijn, want ik vond van de bovenste cake de plaats en hoeveelheid aardbeien het lekkerst (cake werd er ook lekker smeuïg van), maar de diepte van de smaak van deze cake het lekkerst (door de vanille, yoghurt en citroenrasp).