Aardbeiencake

Ingredienten

  • 85 gram roomboter
  • 190 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • een snuf zout
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 120 ml melk
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 450 gram aardbeien
  • 25 gram fijne kristalsuiker om te bestrooien

Details

(2 beoordelingen)

Bron: Yummy in my Tummy
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Totale tijd: 80 minuten
Categorie: Bakken - Zoet
Soort keuken: Mengelmoes

Heerlijke cake! En niet moeilijk te maken, als je maar goed controleert met een prikker wanneer de cake gaar is. De aardbeien maken het lekker smeuïg en zorgen ervoor dat de cake niet uitdroogt. Ik maakte deze cake en de aardbeiencake met yoghurt op 1 dag en het is lastig te ze zeggen welke cake ik lekkerder vond, allebei heerlijk. Eigenlijk zou een combinatie van deze 2 cakes het allerlekkerst zijn, want ik vond van deze cake de plaats en hoeveelheid aardbeien het lekkerst (cake werd er ook lekker smeuïg van), maar de diepte van de smaak van de andere cake vond ik het lekkerst (door de vanille, yoghurt en limoenrasp).

Instructies

Stap 1: Voorbereiden

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius boven- en onderwarmte. Vet een taartvorm van 18 cm (of een kleine cakevorm) in met boter. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer ze.

Stap 2: Het deeg

Meng de bloem met het (gezeefde) bakpoeder en het zout met een garde in een kom. Meng in een andere kom de boter en de suiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel (ongeveer 3 minuten). Klop het ei, de melk en de vanille los in een maatbeker. Schenk het ei-melkmengsel bij de boter en klop tot een romig mengsel. Voeg vervolgens het bloemmengsel toe. Roer door elkaar totdat je een glad mengsel hebt (stop meteen met roeren zodra het mengsel gemengd is).

Stap 3: Bakken

Giet het mengsel in de vorm. Verdeel de aardbeien over de bovenkant. Bestrooi met de extra kristalsuiker. Zet de cake in de oven en bak 10 minuten. Verlaag dan de temperatuur vervolgens naar 160 graden Celsius en bak de cake nog eens 50 – 60 minuten of tot een prikker schoon uit het beslag komt (prik niet in de aardbeien want die blijven uiteraard nat). Laat de cake in de vorm afkoelen. Serveer eventueel met slagroom.

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief