Broccoli met amandelen (bij)

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 1 theelepel korianderzaad
  • 500 gram broccoli
  • 0,5 deciliter olijfolie
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 2 eetlepels rode wijn azijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel sesamzaad

Recept:

Rooster het korianderzaad in een droge koekenpan 2 minuten op middelhoog vuur en stamp het daarna fijn in een vijzel. Rooster daarna de sesamzaadjes op vrij laag vuur al roerend tot ze goudgeel zijn (niet te bruin laten worden!), bewaar ze op een schoteltje. Was de broccoli en snijd ze in roosjes. Verhit de olie in een pan en roerbak de koriander en het amandelschaafsel op middelhoog vuur tot de amandelen lichtbruin zijn. Voeg dan de geperste knoflook, gember en broccoli toe. Roerbak dit 3 minuten op hoog vuur. Meng ondertussen azijn, sojasaus en sesamolie en roer dit van het vuur af door de broccoli. Schep alles goed om en strooi de sesamzaadjes erover. Serveer direct, bijvoorbeeld met rijst.