Carpaccio van bietjes (voor)

Carpaccio van bietjes

voor 4 personen:

herkomst recept: weblog Caroline Brouwer

Ingrediënten:
  • 2 of 3 rode bieten (of een andere kleur)
  • een hand walnoten, even geroosterd in een droge koekenpan
  • een flinke handvol rucola
  • 2 handperen
  • 100 gram Parmezaanse kaas, in krullen geschaafd
  • 2 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
Recept:
Kook de bietjes gaar (of pof ze in alumiumfolie in 45 minuten tot 1 uur gaar in een oven op 200 graden, zoals in het recept is beschreven). Laat afkoelen. Verwijder de schil van de bieten en snijd de bieten in zeer dunne plakjes. Verdeel de bieten over de borden zoals je het er zelf mooi uit vindt zien. Schil de peren, snijd in vieren, verwijder klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de dressing: roer mosterd, azijn en zout en peper door elkaar en klop de olijfolie erdoorheen. Verdeel de peerblokjes, rucola, Parmezaanse kaas en walnoot over de rode biet en druppel de dressing eroverheen. Serveer er stokbrood of ciabatta bij.
Erg lekker, en gemakkelijk te maken (het moeilijkst is het dun in plakjes snijden van de bietjes, maar daar heb ik de keukenschaaf (mandoline) voor gebruikt). Ik heb gele bietjes gebruikt, maar natuurlijk ook prima met rode of witte bietjes.