Frambozen-yoghurtcake (bakken)

 

Frambozen yoghurttaart

herkomst recept: website Yummy in my Tummy (helaas niet meer bestaand)

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 250 milliliter halfvolle yoghurt
  • 200 gram kristalsuiker
  • 80 milliliter zonnebloemolie
  • 240 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zuiveringszout (baking soda)
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 300 gram frambozen
  • 1 citroen
  • Om te serveren: poedersuiker

Recept:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de schil van de citroen, het sap heb je voor dit recept niet nodig. Beleg de bodem van een ronde springvorm met een doorsnede van 25 centimeter met bakpapier en vet de randen in. Meng in een kom de yoghurt, eieren, suiker, vanille, citroenrasp en olie, roer voorzichtig door elkaar. Zeef in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout. Voeg het bloemmengsel toe aan het yoghurtmengsel en roer door elkaar (maar niet kloppen, en stop direct met roeren nadat het goed gemengd is). Giet het beslag in de taartvorm. Verdeel vervolgens de frambozen over het beslag en duw ze er zachtjes een stukje in. Zet de vorm in de oven en bak 30 tot 35 minuten of totdat de cake goudbruin is en een prikker schoon uit de cake komt. Laat tien minuten staan en verplaats de cake dan naar een rooster om helemaal af te koelen. Bestrooi met wat poedersuiker en snij in punten.

Heerlijke cake, niet te zoet, zomers, lekker fris. Helaas bestaat de website Yummy in my tummy niet meer, er stonden heel veel lekkere toetjes en taarten en cakes op. Een aantal ervan vind je terug op mijn website, de recepten te lekker om niet te delen.