Geflambeerde worteltjes met anijs

Details

Categorie: Bijgerecht

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 12 middelgrote wortelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • zout
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 3,5 eetlepels pernod, ricard, ouzo of een andere drank met een sterke anijssmaak

Recept:

Was de wortelen en snijd ze in luciferdunne reepjes van ongeveer 5 centimeter lang. Verhit de olijfolie met de boter, voeg de wortelreepjes toe met wat zout en bak ze 10 minuten op matig vuur. Doe de witte wijn en suiker erbij en stoof ze tot het vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur, Giet de ouzo (of andere anijsdrank) erover en steek deze aan met een lange lucifer (flamberen). Schud de pan tot de vlam dooft.

 

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief