Gekaramelliseerde uien (bij)

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 1 pond rode uien
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout, peper

Recept:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel de uien, laat het ‘kontje’ vast zitten en snijd de uien in achten (doordat je de kontjes hebt laten zitten krijg je nu mooie stukjes die niet uit elkaar vallen. Doe de uienparten in een ovenschaal. Meng de mosterd, honing, azijn, olie en zout en peper en meng dit goed met de uien. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de uien 20 minuten in de oven. Verwijder dan de alufolie en bak de uien nog eens 20 minuten tot ze zacht zijn, gekaramelliseerd en het vocht grotendeels verdampt.

Erg lekker met een biefstukje en gebakken aardappeltjes. Maar mocht je wat uien overhoude laat ze dan afkoelen. De dag erop erg lekker, koud op een vers gebakken broodje kipfilet met veldsla. Of ’s avonds een stukje ui op een stukje Parmezaase kaas of Manchego of overjarige boerenkaas.