Gerookte pepers in Adobosaus (overig)

Chipotles = gerookte pepers

Ingrediënten:

  • 6 Chipotles (dus gerookte pepers, zelf gerookt of uit een potje-blikje)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 6 tenen knoflook
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • zout naar smaak
  • 450 cc water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een snufje komijnpoeder
  • 4 eetlepel citroensap

Recept:

Doe de Chipotles (verwijder de kroontjes) samen met alle ingrediënten behalve de olie, knoflook, ui en citroensap in een pan en breng langzaam aan de kook, laat op een laag vuur 20 minuten zachtjes sudderen, zonder deksel, tot de Chipotles zacht zijn en het mengsel iets dik wordt. Bak ondertussen in een pan de ui en knoflook in de olie, zachtjes, niet bruin maar zacht en glazig. Voeg dan de gesmoorde uien/knoflook toe aan het Chipotlemengsel, doe het citroensap erbij en laat het nog 10 minuten sudderen. In de koelkast ongeveer 1 week houdbaar, maar ook zeer goed in te vriezen en later te gebruiken in allerlei gerechten.