Gesmoorde sjalotjes met balsamico (bij)

voor 6 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 1/2 deciliter olijfolie
  • 1 kilo sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • 2 laurierblaadjes
  • zout / peper
  • 1 theelepel fijngesneden rozemarijn
  • 2 eetlepels balsmicoazijn
  • 1 eetlepel fijngesneden tijmblaadjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie

Recept:

Verwarm de oven voor op 130 graden. Giet de olijfolie over de sjalotjes. Voeg de laurierblaadjes en peper wat zout toe en meng het goed door elkaar. Verdeel het sjalottenmengsel over een bakplaat en smoor ze 2 uur in de oven (af en toe roeren). Voeg dan azijn, rozemarijn, tijm en knoflook toe en laat nog een half uurtje meer sudderen. De sjalotten moeten nu zacht zijn en goudkleurige randjes hebben. Doe het in een kom, verwijder laurier en voeg peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Zowel warm als koud te serveren.