Gevulde paprika’s (hoofd)

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 4 paprika’s
  • een klein klontje boter
  • 600 gram lamsgehakt (of eventueel rundergehakt)
  • 2 uien, gepeld en gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
  • 50 gram rozijnen
  • zout en peper
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 100 gram geraspte Leerdammer (of andere gatenkaas)

Recept:

Bak het gehakt in een klontje boter rul. Giet eventueel vrijgekomen vet af en doe het vlees terug in de pan. Voeg uiensnippers en geperste knoflook toe en bak tot de uien lichtbruin worden. Maak op smaak met peper, zout en komijnpoeder, haal dan van het vuur en laat half afkoelen. Was de paprika’s, droog ze en halveer ze (in de lengte). Verwijder voorzichtig de zaden en zaadlijsten, zorg dat het vruchtvlees heel blijft. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Klop de eieren los en meng dat samen met de peterselie en rozijnen door het verse worstmengsel. Leg de halve paprika’s (met de open kant naar boven) in een ovenschaal en vul ze met het mengsel. Bak de gevulde paprika’s 15 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi dan de kaas over de paprika’s en bak ze tot slot nog 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en licht verkleurd is.

Je kunt trouwens met dit recept enorm variëren; je kunt gare rijst of couscous gebruiken, blokjes tomaat, courgette, zonder vlees of juist zonder kaas, andere kruiden, etc. Lekker met brood en een frisse tomatensalade.