Indiase wortelsoep (soep)

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 grote uien, gepeld en gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 750 gram zomerwortelen (maar ook lekker met winterpeen hoor)
  • 2 eetlepels milde currypasta
  • 1 blikje kokosmelk
  • groentebouillontabletten
  • 1 theelepel sambal oelek (of naar smaak)
  • Naanbrood

Recept:

Verhit de olie in een pan en voeg de gesnipperde uien en geperste knoflook toe, bak dit 5 minuten zachtjes zonder bruin te worden. Schil de aardappelen, was en droog ze en snijd ze in blokjes. Voeg toe aan het uienmengsel en bak 6 minuten mee. Schrap de wortels en rasp ze grof. Voeg de currypasta aan het uienmengsel toe en bak dit ook nog 3 minuten mee. Voeg dan de geraspte wortel toe en 1,5 liter water. Breng dit aan de kook en voeg naar smaak 2 of 3 groentebouillontabletten toe, de sambal en de kokosmelk. Laat dit een 35 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer of wrijf hem door een grove zeef. Lekker met warm Naanbrood.