Komkommersalade met pinda-limoendressing (bij)

4 personen

Herkomst recept: Allerhande

Ingrediënten:

  • 2 limoenen
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 4 eetlepels ongezouten pinda’s
  • een halve krop ijsbergsla

Recept:

Limoenen uitpersen. Van de peper het zaad en de zaadlijsten verwijderen en het vruchtvlees in ragfijne reepjes snijden. In een kom het limoensap mengen met de suiker, het fijngesneden pepertje, de ketjap en 3 eetlepels water. Komkommer schillen, door midden snijden, zaadlijsten met lepeltje verwijderen en het vruchtvlees in plakjes snijden. IJsbergsla in repen snijden en bosuitjes in schuine ringetjes snijden. Sla over een schaal verdelen, komkommerplakjes erover verdelen, bosui-ringetjes erover verdelen. Dressing erover scheppen en tot slot bestrooien met grof gehakte pinda’s.