Minipizza’s van courgette (overig)

buffet, voorgerecht of lunch

Herkomst recept: oude uitgave Tip Culinair

Ingrediënten:

  • 3 deciliter olijfolie
  • 300 gram wit brooddeeg (zelf gemaakt of met behulp van een pak)
  • 4 tot 6 kleine courgettes
  • 10 takjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram blanke amandelen

Recept:

1 deciliter olie door het wittebrooddeeg mengen, wittebrooddeeg afgedekt 30 minuten weg zetten. Courgettes (met schil) in stukken snijden. In de keukenmachine doen, amandelen, 100 gram kaas, basilicum, knoflook erbij en fijn hakken. 2 deciliter olijfolie in een dun straaltje toevoegen tot een soort pesto. Puree met zout en peper op smaak brengen. Oven voorverwarmen op 180 graden. Brooddeeg uitrollen tot een halve centimeter dikte. Uit de plak deeg cirkels steken, grote cirkels voor lunchgerecht, kleintjes voor voorgerecht, of nog kleiner voor borrelhapjes. Courgettepuree over de deegrondjes verdelen. 30 gram Parmezaanse kaas erover strooien, en 10 tot 15 minuten in de oven gaar en lichtbruin bakken.

Ook leuk en lekker om een vierde deel van de courgettes niet mee te pureren maar in plakjes of blokjes te snijden en dat te mengen met de puree.