Oosterse peultjessalade (bij)

4 personen

Herkomst recept: Allerhande

Ingrediënten:

  • 200 gram peultjes
  • 200 gram taugé
  • 1/2 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 fijngesneden pepertje, zonder zaden en zaadlijsten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 mespunt suiker
  • zout / peper
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringen

Recept:

Peultjes in kokend water in 5 tot 7 minuten beetgaar koken. Afgieten en met koud water afspoelen, uit laten lekken. Taugé in vergiet doen en overgieten met kokend water. Daarna overgieten met koud water. en uit laten lekken. In een schaal gemberwortel, pepertje, ketjap, citroensap, zout en peper mengen. Peultjes, taugé en gesneden lente-uitjes toevoegen en goed mengen. Salade een uurtje laten staan zodat smaken goed in kunnen trekken.