Paksoi-kipsalade (hoofd)

4 personen

Herkomst recept: Tip Culinair

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gram kipfilet in reepjes
  • 1 grote rode ui in ringetjes
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 winterwortel in reepjes
  • 1 prei in ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 stronk paksoi, harde nerven verwijderd
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 100 gram geroosterde cashewnoten
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook

Recept:

De sesamolie samen met de zonnebloemolie in een wok verhitten en bak de kipreepjes 3 minuten. Voeg uiringen, gember en knoflook toe en bak nog 5 minuten. Voeg wortel, prei, paprika en paksoi toe en roerbak dit op hoger vuur nog 3 minuten mee. Voeg sambal, ketjap en sherry toe en schep het geheel goed door elkaar, nog 2 minuten op hoog vuur doorwarmen. Neem de wok van het vuur en laat de salade afkoelen, en na een uur ook nog een uur koud zetten in de koelkast. Schep de koude salade in mooie kommen, bestrooi met bieslook en noten.