Pastaschelpen gevuld met gorgonzola en walnotenkruim (voor)

 

Herkomst recept: Culy.nl

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels verse oregano-blaadjes, fijngehakt
  • 500 gram gezeefde tomaten (van tomaten uit eigen tuin of anders een blik van 400 gram
  • ongeveer 25 grote pastaschelpen
  • 200 gram gorgonzola dolce, korst verwijderd, in kleine stukjes
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
  • zout, peper en extra vergine olijfolie naar smaak
  • rucola

 

RECEPT:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bak de oreganoblaadjes en knoflookplakjes een paar minuten op laag vuur tot glazig (het mag niet bruin kleuren want dan wordt het bitter). Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en maak op smaak met zout en peper. Laat ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen tot je een dikke tomatensaus hebt. Je kunt de saus daarna eventueel nog zeven.

Kook intussen de pasta in ruim kokend water met wat zout beetgaar (volgens de aanwijzing op de verpakking). Giet de pasta af in een vergiet, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.

Vul de pastaschelpen met een klein schepje van de tomatensaus. Leg de pastaschelpen in een ovenvaste schaal en leg de stukjes gorgonzola op de tomatensaus in de schelpen. Schep de walnoten en peterselie door elkaar en verdeel over de pastaschelpen/kaas.

Zet de ovenschaal in de oven en verwarm ongeveer 5-10 minuten in het midden van de oven. Besprenkel de pastaschelpen voor het serveren met wat olijfolie en garneer met de rucola.

Zo makkelijk en zo lekker! En geschikt als hapje, voorgerecht, lunch of brunch. Wij maakten op een warme en zomerse dag, aten het buiten op het terras, met een goed glas Italiaanse witte wijn. Het voelde als vakantie 🙂