Pompoenhapjes met hazelnootpesto (overig)

voor ongeveer 40 hapjes

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 1 butternutpompoen van ongeveer 1 kilo
  • 30 cc olijfolie
  • grof zeezout en grof gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 35 gram geroosterde hazelnoten
  • 35 gram rucola
  • 30 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 25 cc olijfolie

Recept:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen, verwijder de draderige binnenkant en zaden en snijd ze dan in plakken met een dikte van 2 centimeter. Snij ze vervolgens in gelijkmatige driehoekjes van 3 centimeter lang. Het afsnijsel wordt niet gebruikt (ik vries het zelf in en gebruik het dan later lekker voor soep of zo 🙂 Meng de driehoekjes pompoen met de 30 cc olie, zeezout en grof gemalen peper. Leg ze op een bakplaat en bak ze in ongeveer 35 minuten gaar. Maak intussen de pesto van de hazelnoten, rucola, Parmezaanse kaas en olie: doe alles in een keukenmachine en maal tot een grove pasta, het is lekker als het nog wat structuur heeft. Maak op smaak met zout en peper. Schep op elke driehoekje gare pompoen een schepje hazelnootpesto, draai er nog wat grofgemalen peper over.