Pompoensoep (soep)

voor 4 personen

Herkomst recept: Conny (met dank!)

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo geschild pompoenvruchtvlees in blokjes
  • 1 courgette
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 uien
  • een klontje boter
  • 1 eetlepel kerrie
  • 3 eetlepels zoete ketjap (of naar smaak)
  • zout, peper
  • 1 – 2 deciliter room
  • peterselie

Recept:

Uien snipperen en fruiten in de boter tot ze zacht en glazig is. Kerrie erbij en de in blokjes gesneden, pompoen en courgette – alles even meebakken en goed roeren. Doe vervolgens de bouillon erbij en laat alles ongeveer 30 minuten met de deksel op de pan garen. Controleer dan of de pompoen gaar en zacht is en pureer alles met de staafmixer. Breng de soep op smaak met ketjap, zout, peper en room en tot slot de fijngesnipperde peterselie erover strooien.