Radijssalade (bij)

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 400 gram radijsjes in flinterdunne plakjes
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • flink wat vers gemalen peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout

Recept:

Meng de radijsplakjes met de peterselie, peper en olijfolie (zout nog niet toevoegen – want dat onttrekt water aan de radijsjes en dan worden ze taai). Laat een nacht marineren. Voor het serveren: voeg zout en citroensap toe, goed mengen en direct serveren.

En dan nog even dit: geen recept, maar vinden wij erg lekker: gewoon radijsjes wassen en in een bakje op tafel zetten. Ernaast een bakje met chilipeperzout (zie het recept daar onder het kopje ‘Peperzout’). En dan bij de borrel lekker radijsjes eten die je voorzichtig even iets ‘doopt’ in het pittige zout (wel extra glas water erbij zetten, want van de combinatie van pittige radijsjes met het zout en de chilipeper krijg je behoorlijk dorst :-)).