Romige paprikasoep (soep)

4 personen

Herkomst recept: Tip Culinair

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 witte boterhammen, ontkorst en in blokjes gesneden
  • 4 fijngesneden sjalotjes
  • 2 rode paprika’s
  • 3 gele paprika’s
  • 2 vleestomaten
  • 1,25 liter groentebouillon, zelf gemaakt of van bouillontablet
  • 1 deciliter slagroom
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 3 eetlepels fijngesneden basilicum

Recept:

De paprika’s in een voorverwarmde oven van 175 graden 15 minuten roosteren (tot de velletjes zwart worden). Paprika’s uit oven nemen en wat af laten koelen. Boven een kom de meeste velletjes verwijderen en de steel en zaadlijsten. Het vruchtvlees in stukken snijden en het sap opvangen en daarbij voegen. Bak in 2 eetlepels olie met de geperste knoflook de broodblokjes krokant en bruin. Verhit in een pan de andere 2 eetlepels olie en bak hierin de sjalotjes glazig.

Voeg de tomaat en geroosterde paprikastukjes toe en bak dit heel even mee. Voeg de bouillon toe , en laat dit 15 minuten koken. De soep pureren en zeven. Breng de soep opnieuw aan de kook, breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg de slagroom toe en roer goed door. Schep de soep op borden of in kommen en bestrooi met peterselie, basilicum en de gebakken broodblokjes.