Salade van koolrabi en komkommer

Details

(1 beoordelingen)

Categorie: Bijgerecht

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 2 koolrabi’s
  • 1 komkommer
  • 1 kleine rode ui, gepeld en gesnipperd
  • 3 eetlepels vers limoensap
  • 1 theelepel suiker
  • zout naar smaak
  • 1 theelepel fijngesneden verse chilipeper
  • 2 eetlepels olijfolie

Recept:

Schil de koolrabi’s en snijd ze in kwarten. Snijd ze dan vervolgens in dunne plakjes met een schaaf. Schil de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden. Schrap met een lepeltje de zaden uit de komkommerhelften, snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Meng de koolrabiplakjes met de komkommerplakjes en de gesnipperde rode ui. Meng limoensap, suiker, zout, olie en de fijngesneden chilipeper en roer goed tot de suiker enigszins is opgelost. Schenk de dressing over de salade en zorg dat alles goed vermengd wordt. Dek de salade af en laat 2 uur in de koelkast koud worden en op smaak komen. Serveer de salade op een mooie schaal.

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief