Sjalottenconsomme (voor)

4 personen

Herkomst recept: Allerhande

Ingrediënten:

  • 500 gram sjalotjes
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 3 eetlepels medium dry sherry
  • 800 cc vleesfond, uit pot of zelfgemaakt
  • zout, peper
  • 1 theelepel paprikapoeder

Recept:

Sjalotjes pellen en 2 sjalotjes snipperen en apart houden. Rest van sjalotjes in ringen snijden. Olie verhitten in een soeppan en de sjalotringen 5 minuten goudbruin bakken. Sherry erover schenken, 800 cc fond en 400 cc water. Bouillon afgedekt 2 uur laten trekken. Bouillon zeven, gesnipperde sjalotten toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Slagroom half stijf kloppen en mengen met crème fraîche. De bouillon op borden scheppen, in het midden van elk bord een dotje roommengsel scheppen en bestuiven met wat paprikapoeder.