Spruitjesstamppot (hoofd)

4 personen

herkomst recept: Tip Culinair

Ingrediënten:

  • 1500 gram aardappelen
  • 750 gram schoongemaakte spruitjes
  • 500 gram shoarmavlees
  • 1 eetlepel olie
  • zout, peper en klontje boter naar smaak
  • scheutje melk
  • 2 eetlepels boter
  • 2 appels
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels suiker

Recept:

De aardappelen in water in 20 minuten gaar koken, de laatste 10 minuten de spruitjes meekoken. Shoarma in 1 eetlepel olie ongeveer 10 minuten bakken. De aardappelen met spruitjes afgieten, stomen en met zout, peper, klontje boter en melk tot puree stampen. Shoarma erdoor scheppen. Appels schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en appels in 1/2 cm dunne plakken snijden. Boter in koekenpan verhitten, kerriepoeder toevoegen en 1 minuut zachtjes bakken. Appelplakken erbij doen en in 3 minuten snel bruin bakken. Appelkerrieplakken uit de pan halen en met suiker bestrooien. Spruitjesstamppot serveren met appelplakken.