Tagliatelle met tomaten (hoofd)

4 personen

Herkomst recept: Dagblad Trouw

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo lekkere, kleine tomaten
  • 1 deciliter olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 theelepels fijngehakte oreganoblaadjes
  • 2 theelepels suiker
  • zout en peper
  • 350 grm tagliatelle
  • 100 gram geschaafde Parmezaanse kaas

Recept:

Verwarm de oven voor op 120 graden. Was en droog de tomaten. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Snijd de tomaten in plakjes of stukjes (afhankelijk van de vorm en grootte van de tomaten die je hebt gekozen). Pel de knoflook en hak ze grof. Meng de tomaatstukken met de olie, knoflook, 1 eetlepel oregan, suiker, zout en peper en hussel even goed om. Vedeeel het tomatenmengsel over 1 grote bakplaten (zodat de tomaten niet op elkaar liggen maar naast elkaar).

Droog de tomaten ongeveer 2,5 uur lang in de matig warme oven. Kook de tagliatelle in ruim water met zout beetgaar. Houd 1 deciliter kookvocht apart bij het afgieten en meng dat door het tomatenmengsel. Meng de tagliatelle met de helft van het tomatenmengsel, de peterselie, de rest van de oregano en schep op borden. Verdeel dan de rest van de tomaten over de tagliatelle en rasp of schaaf er flink wat Parmezaanse kaas over.

Lekker om er ook nog een vers stokbroodje bij te serveren en een frisse salade.