Tomaten-basilicumtaart (hoofd)

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 150 gram mozzarella
  • 10 verse basilicumblaadjes
  • 4 grote vleestomaten, in dunne plakken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout, peper
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 115 gram gezeefde bloem
  • mespunt zout
  • 50 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 eierdooier

Recept:

Maak van bloem, zout en boter een kruimelig deeg. Voeg dan eierdooier en een scheutje water toe tot je een gladde deegbal hebt. Doe de deegbal in een plastic en laat dit een uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg uit tot een lap van 20 centimeter doorsnede en bekleed hiermee een taart vorm. Bak het deeg 10 minuten in de oven. Laat de taartbodem in de taartvorm afkoelen. Snijd dan de tomaten in plakjes. Pers de knoflook boven de olie uit en laat dit een kwartiertje staan. Zeef de olie. Snijd de mozzarella in plakjes en bekleed hiermee de taartbodem. Leg daarop de plakjes tomaat, leg de blaadjes basilicum daarop en besprenkel tot slot met de knoflookolie. Draai de oven terug naar 180 graden en bak de taart nog 45 minuten in de oven. Lekker met vers stokbrood en een frisse salade.