Venkel-appelsalade (bij)

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 2 venkelknollen, schoongemaakt en in zo dun mogelijke reepjes gesneden
  • 2 zoete appels, geschild, in kwarten gesneden, klokhuis verwijderd en in zo dun mogelijke plakjes gesneden
  • wat sla of rucola
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 2 eetlepels grof gehakte walnoten, in een koekenpan geroosterd
  • zout / peper
  • (optioneel: 50 gram geschaafde parmezaanse kaas)

Recept:

Kook wat water en giet dit over de venkelreepjes. Direct daarna met koud water overgieten en uit laten lekken. Meng met de appelschijfjes en het citroensap. 30 minuten laten staan en dan het overtollig sap afgieten (sap bewaren).

Maak van de opgevangen sap, zout en peper, en de olijfolie en walnootolie een dressing. Meng de sla/rucola met de venkel en appel, strooi er de walnoten over (en eventueel ook de geschaafde Parmezaanse kaas).