Venkelsalade met ham en rettich (bij)

 4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 2 venkelknollen
  • 1 rettich
  • 75 gram luchtgedroogde rauwe ham
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels crème fraiche
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1,5 theelepel grove mosterd
  • 3 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt

Recept:

Was en droog de venkel en schaaf haar in dunne plakjes. Was en droog de rettich en schaaf in dunne plakjes. Snijd de ham in dunne reepjes. Bak de ham met de knoflook in de olie knapperig, laat daarna afkoelen. Kook ondertussen de venkelschijfjes 5 minuten in water met wat zout, spoel daarna af met ijskoud water, laat uitlekken en vervolgens op een doek drogen. Klop een dressing van de mayonaise, creme fraiche, sinaasappelsap, mosterd, 2 eetlepels bieslook, maak op smaak met zout en peper. Meng de venkel, rettich, knapperige hamreepjes met de dressing en schik op borden of een grote schaal. Strooi er de laatste eetlepel bieslook over.