Aubergine Wild Boar

0,75

Uitverkocht

Categorieën: ,

Beschrijving

20 zaden per zakje

Ik teelde deze aubergine dit jaar voor het eerst, en zeker niet voor het laatst. Ze is een erg leuke aubergine, zowel de groei (niet te groot), de lilaroze bloemen, de kleur van de aubergines en de opbrengst zorgen ervoor dat ik haar zeker vaker ga telen. Daar moet ik dan wel een kanttekening bij plaatsen: Ik had 9 aubergineplanten gezaaid en opgekweekt maar uiteindelijk gingen er door slakken, een kletsnat en koel voorjaar en schimmel 8 dood (niet alleen van dit ras hoor, ik had 3 rassen uitgekozen voor 2024). Ik had dus maar 1 plant over en dat was deze Wild Boar. En ik baseer mijn ervaring dus op deze ene plant (terwijl ik graag meerdere planten op meerdere plekken zet om tot een oordeel te komen).

De plant werd zo’n 50 centimeter hoog en gaf in haar eentje een prima opbrengst van kleine tot middelgrote aubergines, ze zijn wit met een forse roze blos (ongeveer 1/3e van de aubergine is roze en 2/3e is wit, maar daar zit per aubergine ook nog wat variatie in).

De smaak is prima; lekker romig en weinig bitter in de schil.

Ik kon in de kas begin juli de eerste aubergine al oogsten. En dat komt dan overeen met de beschrijving in de webwinkel waar ik de zaden kocht; ze is van Siberische origine en zou prima bestand tegen een korte en koele zomer zijn. Ik teelde de enige plant die ik had in de kas maar ze zou dus ook zeker geschikt zijn voor de buitenteelt.

Omdat ze redelijk compact groeit is ze vast ook heel leuk in een pot op een zonnig terras.

Ik heb helaas maar weinig zaden kunnen oogsten (omdat ik maar 1 plant had, zelf ook nog wilde oogsten en proeven en de 3 aubergines die ik uiteindelijk liet hangen om te rijpen voor de zaden ook nog eens maar weinig zaden bevatten. Om die reden maar weinig zaden per zakje (maar wel heel goed rijp geoogst, vers en dus zeer kiemkrachtig), en maar weinig zakjes op voorraad. Ik oogstte deze zaden in de nazomer van 2024, de zaden zijn vanaf dat moment nog 3 tot maximaal 4 jaar kiemkrachtig (mits droog, donker en niet te warm bewaard).

Meld je aan voor de nieuwsbrief