Tomaat Orange Russian 117

0,75

Op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

20 zaden per zakje

  • Stamtomaat
  • Hartvormige tomaat
  • Middelvroeg

Favoriet!! En met wel 2 uitroeptekens 💚. Ze is een flinke vleestomaat, wat onregelmatig in grootte, vaak een hartvorm, soms een extra grote dubbele hartvorm.

De tomaten hebben een prachtige kleur (maar dat is mijn persoonlijke smaak); van buiten is ze geeloranje aan de bovenkant. Naar onderen toe wordt ze steeds meer rozerood. Van binnen is ze meer geel dan oranje met meestal een rozerode adering (hoe meer rozerood van buiten, hoe meer rozerood ook van binnen). De kleurencombinatie is als een zonsopgang in de zomer, voor m’n gevoel heeft dat ook nog wel een klein beetje invloed op de smaak, ze smaakt als een zomerse tomaat en ik word er ook heel vrolijk van. Maar ook als je niet zo snel last hebt van emoties als je een tomaat eet is ze geweldig hoor 😄: de smaak is voortreffelijk: een extra fruitige tomatensmaak, met een extra zoetje en heerlijk sappig zonder al te veel gel, het sap zit in het vruchtvlees.

Voor zo’n grote bicolor vleestomaat is ze nog behoorlijk vroeg, ik kon een paar jaar geleden in de kas aan het einde van de eerste week van juli de eerste rijpe tomaat oogsten, en dat geldt ook voor dit jaar: ze was de vroegste vleestomaat van het jaar. En daarmee zou ik kunnen denken dat ze uiteraard prima is voor de teelt onder glas, maar dat ze in een mooie zomer toch zeker ook een kans van slagen in de buitenteelt moet hebben.

De opbrengst is zeker niet de grootste van de vleestomaten, maar met 3 tot 6 middelgrote vleestomaten per tros vind ik de opbrengst goed tot prima. En de vorm, zomerse kleur en heerlijke smaak zorgen ervoor dat ik zo genoten heb van deze tomaat dat ik haar zeker veel vaker ga telen! Bovendien: zeer geschikt om op 2 stammen te telen waardoor de opbrengst flink hoger wordt.

Ik oogstte deze zaden in de nazomer van 2024, de zaden zijn vanaf dat moment nog 6 jaar kiemkrachtig (mits droog, donker en niet te warm bewaard).

Meld je aan voor de nieuwsbrief