Zadenlijst nieuws

Omdat ik niet iedereen wil lastig vallen met bijzonderheden over de zadenlijst heb ik hier een tijdelijke pagina gemaakt. Waarin ik iets kan melden wat met de zadenlijst te maken heeft. Maar waar je ook kunt reageren, bijvoorbeeld omdat je geen mail hebt gehad na een bestelling, of dat je per ongeluk 2 keer een bestelformulier hebt ingevuld, of dat je een error krijgt tijdens het bestellen, etc..

Eerst even een foto van mijn winkeltje:

 

Het heeft misschien iets kneuterigs maar ik ben er blij mee. Het is simpel, klein en eenvoudig, maar ik ben ook maar een hobbyist. En dit zijn dus ook alle zaden die ik heb kunnen oogsten, alles zit netjes op alfabetische volgorde in deze 4 bakken.

En dan over de zadenlijst van dit jaar: het was en is weer overweldigend 🙂

Update 12 november:

Augus heeft de problemen opgelost maar geeft wel aan dat ik wel alert moet blijven. Mocht je zaden willen bestellen en zie je iets vreemds in het bestelproces (gegevens of zaden die je niet bestelde in je lijst) neem dan direct contact met me op ; [email protected]

Iedereen die zaden bestelde heel hartelijk dank!! Ik schrijf dit op maandagavond 12 november en alle betaalde bestellingen zijn ingepakt en op de post gegaan. Ik heb dinsdag een dag rust en dan open ik woensdag in de loop van de ochtend de zadenlijst/winkel weer.

Ik heb de tekst op de informatiepagina van de zadenlijst aangepast want er waren behoorlijk wat mensen die vergaten om hun huisnummer in te vullen, of om het bestelnummer bij de betaling te vermelden (en dan ben ik iemand kwijt in die eerste drukke dagen want ik bewaar bestellingen nu op nummer en niet op naam).

Maar de grootste drukte is nu voorbij, Dus ik heb even tijd om alle reacties te lezen en na te denken over een eventuele zadenlijst volgend jaar. Iedereen heel hartelijk dank voor alle reacties, meldingen, tips, etc.,!!

In plaats van iedereen persoonlijk te beantwoorden hier even mijn gedachten:

Ik heb bedacht en vooralsnog besloten om volgend jaar nog een keer een zadenlijst te maken (uiteraard onder voorbehoud van een goede gezondheid, een mooi tuinjaar en een goede oogst). En zoals een aantal mensen al als tip geeft heb ik besloten de prijs van de zaden te verhogen. De verzendkosten verhogen lijkt me geen optie (omdat ik graag verzendkosten reken in verhouding tot de grootte van een bestelling). Dus ik ga volgend jaar de prijs van de zaden verhogen naar 60 eurocent per zakje.

Dat gaat zeker tijd schelen want ik ga dan alleen nog maar in luchtkussenenveloppen verzenden. En die kosten tussen de 10 en 20 eurocent per stuk, afhankelijk van formaat en kwaliteit. Mocht iemand een bewezen goed adres weten voor dit soort enveloppen, dan hou ik me van harte aanbevolen. En ik koop een labelprinter. Dus ik hoef dan geen binnenkartonnetjes meer te vouwen en te plakken. Geen enveloppen meer te schrijven of labels uit te knippen en te plakken. En niet meer elke envelop rondom en kruislings met plakband verstevigen.

En ik ben natuurlijk heel blij met mijn winkeltje, ook dat scheelt veel werk en tijd en stress.

Voor de mensen die vanaf woensdag nog zaden willen bestellen 2 oproepjes; Controleer vooral je gegevens voor je bevestigt en vergeet bij de betaling niet om het bestelnummer te vermelden.

En tot slot: over een week of 2 pas ik de zadenlijst aan. Als alle enveloppen zijn verzonden en ik er vanuit kan gaan dat die ook goed zijn aangekomen zullen er zakjes zaden zijn die ik weer terug in de lijst ga zetten (omdat een bestelling bijvoorbeeld is geannuleerd, etc.). Tegelijkertijd ga ik volgende week beginnen met het plaatsen van de soorten van dit jaar in de databases. En als een soort is uitverkocht kun je dus voortaan de informatie over die soort altijd weer in de bijbehorende database terugvinden (en ga ik die uit de zadenlijst halen).

 

42 gedachten over “Zadenlijst nieuws”

 1. Gisteravond een bestelling geplaatst via mijn Iphone, die ik nu via internet bankieren op mijn pc wil betalen, blijkt mijn hele bestelling te zijn verdwenen. Nu zijn de meeste zaden die ik had besteld intussen uitverkocht. Jammer, maar hoe kan dat mijn bestelling foetsie is.

 2. Hoi Diana, ik dacht dat vorig jaar het laatste jaar was dat er zaden bij je gekocht konden worden. Ik heb daarom ook helemaal niet opgelet dit jaar of er zaden bij je te koop waren. Dat is jammer want de zaden die ik vorig jaar bij je gekocht hebben waren erg leuk en deden het allemaal! Ik ga snel even kijken wat je nog hebt! Hartelijke groet, Aukje Atsma

  1. Hallo Aukje,
   Stoppen was ook eigenlijk mijn plan, tot Ruud op zolder een doos vol gripzakjes vond 🙂
   En die zijn nog niet op, dus afhankelijk van tuin, tijd, zin, etc. ga ik ook volgend jaar misschien nog wel zaden oogsten. Ik heb er nbu een mooi winkeltje voor. Ik ben wel van plan om flink te minderen in het aantal soorten maar dat zou betekenen dat ik dan per soort misschien meer zakjes zaden zou hebben. Dus dan ga ik niet 3 planten Liguria zetten maar 6 en dan kan ik er meer zaden van oogsten.
   Er is ondertussen al flink wat uitverkocht maar het kan zomaar zijn dat ik over 2 weken een aantal soorten weer even terug zet omdat ik dan toch nog 2 of 3 zakjes er van heb.
   Ik hoop dat je nog wat leuks kunt vinden in de ondertussen al flink uitgedunde lijst!
   Diana

 3. Hallo Diana,

  Mijn complimenten zo goed heb je het voor elkaar dit jaar, niets kneuterigs hoor .
  ik denk dat ik namens velen kan zeggen bedankt voor al het werk wat je voor ons over hebt!
  Hartelijke groet Simone

 4. Hallo Diana,

  Ik heb vandaag de zaden al in de brievenbus gekregen! Ik ben er erg blij mee, en had helemaal niet zo’n snelle levering verwacht. Bedankt voor de zaden, en ik verwacht er volgend jaar veel plezier van te beleven!

  Groeten, Bernadette

 5. WoW een hele winkel! Terwijl je zou stoppen!
  Ik ben erg blij met de zaden van vorig jaar, deden het prima. Helaas pas vanavond tijd gevonden om door je winkeltje te wandelen, te laat zo blijkt, de meeste schappen zijn leeg, het loopt dus storm! Goed om te zien dat het zo goed loopt, jammer maar helaas voor mij.

  Groetjes Kim

   1. Beste Bibi,

    Diana gaat enkele ‘kinderziektes’ oplossen met hulp van Augus, daarna gaat de zadenwinkel weer online. Kan 2 weken duren als ik Diana goed heb gelezen.
    Probeer regelmatig ZADENLIJST NIEUWS aan te klikken dan blijf je op de hoogte.
    Wij konden ook niet alles bestellen omdat sommige zaden waren uitverkocht.

    Je zult zeker nog iets van je gading vinden Bibi.

    Groetjes

 6. Beste Diana,
  Helemaal eens met Simone. Ik volg je al heel lang en heb veel waardering voor wat je doet samen met je man!

  Hartelijke groten.
  Wim

 7. Hallo,
  Leuk die zadenlijst/zadenwinkel van je,
  Jammer dat je niet hebt laten weten dat de lijst er is.
  Ik kan de lijst ook niet vinden, het bestelformulier ook niet,

  redelijk teleurstellend

  groet ger nijmegen

  1. Beste Ger,
   Jammer dat je teleurgesteld bent, terwijl Diana zo hard werkt om ons allen te plezieren. Als je het blog volgt (en daadwerkelijk leest) had je wel geweten wanneer de lijst open ging én waarom je de lijst en het bestelformulier -tijdelijk- niet meer terug kunt vinden.

   Groet,
   Ineke

  2. Alles staat hierboven duidelijk uitgelegd.
   Bovendien had je kunnen lezen wanneer de zadenlijst online stond. Diana is daar zoals altijd heel duidelijk over geweest.

 8. Dag Diana en Ruud,
  Het was zalig bestellen dit jaar, knap van jullie! Het is een race geworden om op tijd te zijn. Ook ik was te laat voor een aantal bloemen, maar da’s dan brute pech. Toch vind ik ook zoals vele anderen dat je het rustig aan moet doen. Als het goed weer is, pluk de dag en geniet nog even van het buitenweer. Niemand heeft deze zaden onmiddellijk nodig.
  Groetjes en hartelijk dank
  Carine

 9. Oh wat jammer nou dat het toch nog zoveel werk en stress oplevert 🙁 Ik vond het winkeltje er zo ontzettend profi uitzien, en had echt gedacht en gehoopt dat het enorm veel tijd zou schelen… Maar zoals anderen hierboven ook zeggen: we kunnen toch nog niks met de zaden dus doe wat rustiger aan!

 10. doe echt gewoon rustig aan, echt waar,,,,,niemand kan nu zaaien,,,dus relax.
  antwoord niet meteen op alles, niemand neemt dat je kwalijk, en als dat wel zo is,,,dan maar.
  lieve groetjes Karin

 11. Van mij mag je de prijzen wel omhooggooien. Of een bijdrage vragen voor de inpakkosten. 50 cent per zakje en een postzegel… dat kost jou geld! Want een envelop is ook niet gratis en Ruud moet zn schoenen verzolen als hij steeds naar de brieven bus loopt… haha. Je doet het als hobby maar je mag er ook wel iets aan overhouden toch. Kan jij leuke zaden kopen van de winst, die uitproberen en dan kunnen wij later ook die zaden kopen. 2,95 als inpakkosten lijkt me heel normaal… misschien volgend jaar? En volgend jaar na het openen van bestellijst pas de zaden een maand later versturen… dat vind niemand een probleem! dan kan je de inspanningen een beetje verdelen en net als wij allemaal nog even genieten als het begin nov. weer zulk mooi weer is. Dus kop op, jammer dat het niet verloopt als gewenst maar wij wachten geduldig en nemen je niks kwalijk. En degenen die dat wel doen moeten hun zaden maar ergens anders bestellen. Zadenlijst is alleen voor Diana Fans! Hihih

  1. Ha Yvonne, (en Diana en Ruud!)
   Ik ben het 100% met je eens, Yvonne! Wij beseffen nauwelijks wat een enorme klus Diana, en Ruud ook 😉 ieder jaar weer doet om alle zaden voor ons beschikbaar te maken! En dan ook nog haar hoofd boven water houden als de verkoop losbarst nadat de zadenlijst open gaat! Het moet wel leuk blijven, zeker ook voor jou, Diana! Dus ook ik betaal met liefde wat extra voor al dat werk, €2,95 inpak/opstuurkosten lijkt me een prima idee. En bovendien is 0,50 per zakje hartstikke goedkoop voor al die mooie soorten en goede kwaliteit wat we daarvoor krijgen! Respect, waardering en begrip verdien je voor al jouw inspanningen! Ja, en soms vissen we achter het net, jammer dan, pech gehad. Ik ben heel erg blij met wat ik heb kunnen kopen in jouw mooie winkeltje! En de andere soorten komen wel een andere keer of koop ik (als ik ze vinden kan, huhh ;-)) ergens anders! Want inderdaad, we kunnen nu toch niet onmiddellijk gaan zaaien, dus voor mij mag het best een poosje duren voor mijn bestelling hier in de brievenbus valt, hoor! Heel veel sterkte, en vooral ook plezier en wat meer uren slaap gewenst, lieve Diana!
   Groeten van een dankbare fan uit Groningen,
   Karin

 12. Als ik bij xreeken bestel is afhankelijk van de drukte de levertijd ook 3 – 6 weken dus werk je zelf niet over de kop. Ik hoop dat je volgend jaar weer zaden verkoopt want ik was wederom te laat ;-).

 13. Hier gaat alles gewoon op rolletjes. Besteld, betaald, bevestiging gekregen en nu de bevestiging dat de boel op de post gaat. Yay!

  (Het enige minpuntje is dat ik helemaal vergeten was dat ik ook al aubergines had besteld bij Van der Wal. Ik dacht dat die nog in mijn ‘nog te bestellen’ lijstje stonden voor een latere bestelling bij Vreeken, die ik dus daar zou kunnen schrappen als ik zaadjes bij jou kon scoren. Dus nu heb ik voor volgend seizoen met de zaden die ik nog heb liggen 7 soorten aubergines. Voor – in de planning – 4 grote potten met aubergines. Dat worden nu dus minstens 7 grote potten. Of aubergines in de voortuin in de volle grond. Is dat een minpunt? Eigenlijk niet he? 🙂 )

  Dank voor al het werk en sterkte met alle stress!

 14. Hoi Diana,
  Ik heb een soortgelijk euvel. Een bestelling geplaatst, wilde daarna afrekenen en mijn bestelling was weg… De meeste zaden zijn inmiddels uitverkocht nu. Groet, Daniëlle

 15. Hoi Diana,

  Mijn zaden zijn binnen, top, dank je wel. Weer super snel geleverd, net als vorig jaar.
  Wat vervelend dat er nog kinderziektes zijn en dus nog niet iedereen heeft kunnen bestellen.
  Heel veel succes nog met je winkel en natuurlijk ook het winterklaar maken van jullie moestuin.

  Groetjes
  Petra

 16. Maak je niet zo druk Diana. Als we de zaadjes onder de kerstboom vinden is dat ook ruim op tijd. Je doet het voor de lol en wij hebben veel plezier van. Ook als de zaden een paar weken op zich laten wachten! Relax en geniet ook eens van wat slaap en de tuin.

 17. Helemaal mee eens met de reacties hierboven ! Niemand kan nu iets doen met die zaden, wacht gewoon volgende keer (hopelijk) tot alle bestellingen en betalingen binnen zijn en dan winkeltje sluiten en alle enveloppen in 1 keer naar de post. Het winkeltje gaf heel duidelijk aan hoeveel stuks er nog beschikbaar zijn en op=op. Ook voor mij mag de prijs ook meer zijn, 0.50 cent voor zo een kwaliteit vind je nergens en enveloppen kosten toch ook geld ? Hopelijk geven onze reacties je wat rust Diana, het is je van harte gegund !

 18. Hallo Diana,

  Ik ben helemaal blij van al jouw activiteiten! Ik heb mijn bestelling keurig binnen gekregen met een kleurige enveloppe en kan bijna niet wachten tot er gezaaid kan worden 🙂 !
  Heel veel succes, Diana. Blijf rustig en haal energie uit mensen die wel blij zijn met je werk.
  Fijne dag nog.

 19. Jacqueline en Margot,
  Nog even geduld, Diana heeft aangekondigd dat het vanaf woensdag weer mogelijk is om zaden te bestellen. Dan wordt de zadenlijst weer op de website gezet.

  Groetjes,
  Ria

 20. Beste Ruud en Diana,

  Van bestelling en betaling(zondagavond laat) tot bezorging zaterdag rond de middag is het uitstekend gegaan. Met de prettige bevestigings-e-mails kan het (voor ons) niet makkelijker.
  Die e-mails zijn automatisch, nemen we aan.

  Heel erg bedankt voor het vele werk en complimenten voor Diana’s zadenwebshop.

  Liz & Co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.