Zadenlijst

 

Dit zadenwinkeltje is alleen in de wintermaanden geopend. Want in de andere maanden van het jaar ben ik druk met het zaaien, tuinieren, oogsten, drogen, schonen en verpakken van de zaden en het maken van beschrijvingen.

Maar hieronder kun je wel alvast alle informatie vinden over mijn kleine zadenwinkeltje, zoals prijs, verzenden, etc.

Wellicht tot komend najaar! Ik verwacht de zadenwinkel rond half november op de website te kunnen plaatsen.

groetjes, Diana

 


 

DE WINKEL/LIJST

In mijn kleine zadenlijst van zelf geoogste zaden vind je wat eenjarigen, tomaten, pepers, paprika’s en aubergines en wellicht nog één of enkele andere soorten waar ik zaden van heb kunnen oogsten. De zaden zijn geoogst uit eigen tuin.

Bij elke soort staat het minimum aantal zaden dat in een zakje zit. En als je op een pagina in een foto op het vergrootglas klikt zie je die foto(‘s) in volledig formaat.

Ik verpak de zaden in 4 x 4 cm plastic gripzakjes, voorzien van een mini-labeltje met naam. Er zit geen zaaihandleiding bij (want dat zou zwaarder materiaal = hogere portokosten betekenen). Kopieer of print de informatie van mijn website direct wanneer je iets bestelt, dan heb je de informatie altijd op je eigen computer. En anders kun je de tomaten, pepers, etc. altijd weer vinden in de Databases

Ik wil je vragen om je gegevens bij het invullen van het bestelformulier goed te controleren, zonder goed mailadres kan ik je geen bevestiging sturen, en bij een ontbrekend huisnummer of foutieve postcode kan ik geen zaden versturen.

 


PRIJS

De zaden die ik dit jaar oogstte kosten 60 eurocent per zakje, exclusief de verzendkosten. Er staan ook nog wat soorten in de lijst waarvan ik de zaden vorig jaar oogstte (maar waarvan ik zeker weet dat de zaden nog kiemkrachtig zijn), die kosten euro 0,50 cent per zakje.

Over de verzendkosten: ik heb vaste bedragen in moeten stellen omdat ik niet meer eerst een envelop kan wegen. Daarmee kan het eens gebeuren dat iemand een postzegel teveel betaalt of ik zelf een niet betaalde postzegel extra moet plakken. Maar vooralsnog is dit de beste oplossing. Ik heb de verzendkosten een paar eurocent naar boven afgerond, voor enveloppen, plakband, kaartjes, labels, etc..

Binnen Nederland:

  • tot en met 20 zakjes = euro 0,90
  • 21 tot en met 50 zakjes = euro 1,80
  • bij meer dan 50 zakjes (mocht dat ooit voorkomen) betaal ik de verzendkosten

Buiten Nederland:

  • tot en met 20 zakjes = euro 1,50
  • 21 tot en met 50 zakjes = euro 3,00
  • bij meer dan 50 zakjes (mocht dat ooit voorkomen) betaal ik de verzendkosten

 

BETALEN

Je krijgt na je bestelling een automatische mail met daarin een bestelnummer. Vermeld dat nummer alsjeblieft altijd bij je betaling.

Je kunt het bedrag binnen 7 dagen op mijn rekening overmaken. Ik ga strenger worden want ik heb een enorme hekel aan het versturen van een herinnering; het voelt als bedelen of je alsjeblieft mijn zaden wilt kopen en dat is echt het allerlaatste dat ik wil. Na 10 dagen stuur ik 1 mail en dan annuleer ik zelf de bestelling.


 

VOORRAAD

Ik kan niet meer zaden oogsten dan van de planten die in mijn tuin groeien. Op is dus helaas ook echt op, hoewel het kan gebeuren dat er nog eens 2 of 3 zakjes van een soort in de zadenlijst terugkomen omdat bijvoorbeeld een bestelling is geannuleerd. Als een soort is uitverkocht verdwijnt ze direct uit de lijst (zodat het niet een lijst vol uitverkochte soorten wordt wat dat vind ik zelf altijd heel teleurstellend als ik zaden bestel). Kopieer dus vooral tijdig de informatie als je die wilt bewaren.


 

VERZENDEN

Als het bedrag op mijn rekening staat krijg je een standaard mailtje dat je bestelling wordt verwerkt. Als ik de envelop in orde heb gemaakt krijg je een mailtje dat de bestelling is afgerond en op de post gaat.

Ik post enveloppen op maandag en op donderdag (omdat er geen postbus meer in de buurt van ons huis staat).

Ook heel belangrijk: ik post in principe geen enveloppen tussen sinterklaas en kerst. Sowieso zijn er dan niet veel mensen die zaden bestellen, maar helaas is mijn ervaring ook dat er in die periode wat vaker ongelukjes met enveloppen gebeuren (niet aankomen, bij de buren bezorgd worden, een week later pas worden bezorgd, etc.). Direct na 2e kerstdag verstuur ik weer enveloppen op maandag en donderdag.

Heel belangrijk en nieuw dit jaar: in de eerste week is het soms zo belachelijk druk dat ik niet veel anders kan doen dan bestellingen printen en in orde maken. Ik probeerde altijd zoveel mogelijk bestellingen zo snel mogelijk te versturen maar ik geef dat op. Ik ga in de eerste drukke weken vooral zorgvuldig elke envelop in orde maken en versturen. Oftewel: in principe verstuur ik je betaalde bestelling op maandag of donderdag maar in die eerste drukke weken kan dat wellicht wel 2 of 3 weken duren. Ik hoop dat je erop vertrouwt dat het echt helemaal goed komt met je bestelling!

Uitzonderingen: Mocht je de envelop binnen een bepaald aantal dagen in huis willen hebben omdat het bijvoorbeeld een cadeautje is, mail me dan even (mijn mailadres kun je in je bestelformulier vinden). Dan zorg ik er uiteraard voor dat ik het op tijd post.


 

SOORTECHTHEID

Ik doe mijn uiterste best om alle zaden soortecht te houden: door meerdere rassen binnen een soort niet bij elkaar te zetten, soms handmatig te bestuiven, etc.. Toch kan ik helaas niet voor 100% garanderen dat alle zaden soortecht terugkomen, door kruisbestuiving is er altijd een kansje dat uit 1 of enkele zaden een ander ras van dezelfde plant terugkomt.


 

KIEMKRACHT:

Bij elke soort in de zadenlijst heb ik vermeld wanneer de zaden zijn geoogst en hoe lang ik denk dat de zaden nog kiemkrachtig blijven. Je kunt de zaden bewaren in de gripzakjes waarin ik de zaden verstuur (op een koele, donkere en droge plaats).


 

TOT SLOT

Ik hoop dat je met plezier in mijn zadenlijst snuffelt. En dat je wellicht iets leuks kunt vinden!

groetjes, Diana

De directe link naar de winkel komt hier in november te staan.