Zadenlijst

De zadenlijst is weer gesloten (mensen die de zadenlijst kennen weten ondertussen wel hoe het werkt ūüôā .

Ik zal de informatie hieronder laten staan. Want de kans is groot dat er ook dit jaar toch ook nog een keer een zadenlijst verschijnt. Eigenlijk was 2017 mijn laatste zadenlijst, had ik besloten…… maat toen vond ik op zolder nog een doos met doosjes gripzakjes, en die ga ik in ieder geval nog op maken. Ik ga wel in 2018 veel minder zaden oogsten. Afbouwen is wellicht een goed woord. Maar ik ga in ieder geval wel zaden oogsten van een aantal bijzondere tomatenrassen, rassen van wat paprika’s en pepers, en wellicht nog wat eenjarigen.

Ik zal de algemene informatie hieronder laten staan, voor het geval iemand er interesse in heeft voor komend najaar. Als er een nieuwe zadenlijst komst, dan zal die rond eind oktober of begin november verschijnen (afhankelijk van niets anders dan wanneer ik klaar ben met oogsten, beschrijven en verpakken).

groetjes, Diana


 

Bestelformulier

Een bestelformulier is heel makkelijk voor mij, omdat ik dan alle informatie en gegevens die ik nodig heb bij elkaar heb en ik die kan printen, je adresgegevens snel kan vinden, etc..

Gebruik dus alsjeblieft deze bestellijst (eigenlijk is het niets anders dan een lege pagina met bovenaan ruimte om je gegevens in te vullen die voor mij onmisbaar zijn om je bestelling in orde te maken, verzendkosten te berekenen en te versturen).

Je kunt¬†het bestelformulier in een bijlage naar me mailen, maar als dat niet lukt kun je ook de informatie uit het bestelformulier kopi√ęren¬†en in een mail plakken. En als je de zadenlijst helemaal niet kunt openen is het ook prima als je me gewoon een mailtje stuurt, en dan heel graag bovenaan de mail je volledige naam- en adresgegevens + je mailadres (dan kan ik je mailtje printen en zo vouwen dat die gegevens¬†voorop staan) .

bestelformulier-zaden

 

De zadenlijst

De soorten zijn¬†verdeeld over 4 pagina’s, zie onderaan deze pagina.¬†Als je in een lijst op een soort klikt kom je op een nieuwe pagina, met informatie/foto’s.

Alle zaden zijn geoogst uit eigen tuin. Bij elk soort staat het minimum aantal zaden dat in een zakje zit.

Ik verpak de zaden in 4 x 4 cm plastic gripzakjes, voorzien van een labeltje met naam. Er zit geen zaaihandleiding bij (omdat ik dan groter/zwaarder materiaal moet gebruiken en de portokosten stijgen). Kopieer de informatie van mijn website wanneer je iets bestelt, dan heb je de informatie altijd op je eigen computer.

Erodium gruinum zaden

 

Prijs:

Alle soorten kosten 50 eurocent per zakje, exclusief de verzendkosten.

Ik bereken voor de verzendkosten alleen het bedrag dat ik aan postzegels moet plakken. De tarieven kun je hier vinden: TNT-post-tarieven

Om te bestellen kun je me¬†een mailtje sturen (zie mailadres onderaan deze pagina), met het bestelformulier zoals je dat onder het kopje ‘Bestellijst’ hierboven hebt kunnen vinden.

Ik mail je na je bestelling de prijs inclusief verzendkosten, en mijn rekeninggegevens. Zodra het bedrag op mijn rekening staat, mail ik je wanneer ik de envelop met zaden op de post doe.  Uiteraard kun je altijd van je bestelling af zien. Ik zou het prettig vinden als je me dat dan nog even mailt zodat ik de envelop weer kan opruimen.

 

Betalen

Ik wil je vragen of je binnen enkele dagen wilt betalen. Het komt regelmatig voor dat mensen nooit meer reageren na een bestelling, geen interesse meer hebben maar dat niet laten weten. In het verleden stonden om die reden enveloppen met zaden voor mensen wekenlang en tevergeefs te wachten, terwijl andere mensen er nog erg blij mee zouden zijn geweest.

Ik begrijp dat iemand een bestelling kan vergeten, of er iets gebeurt dat heel veel belangrijker. Maar ik hoop dat je in dit geval ook kunt begrijpen dat ik hobbyist ben. Als iemand niet betaalt kost me dat veel werk/tijd en de zaden staan hier ondertussen te warm, etc.. Ik ben erg blij als je binnen een paar dagen wilt betalen!

Vandaar maar een noodzakelijke regel: mocht je niet binnen 7 dagen na je bestelling betalen (of reageren op mijn mail), dan stuur ik je één algemene herinneringsmail. Mocht je dan weer niet binnen enkele dagen betalen of reageren, dan annuleer ik zelf je bestelling.

p.s.: ik vind het geen enkel probleem als je om welke reden dan ook even niet kunt betalen, als je je bestelling apart wilt laten zetten en wat later wilt betalen en ontvangen, geef dat dan even aan en dan kunnen we wat afspreken.

 

Soortechtheid:

Ik doe mijn uiterste best om alle zaden soortecht te houden: door meerdere rassen binnen een species niet bij elkaar te zetten, soms handmatig te bestuiven, rassen te isoleren, etc.. Toch kan ik helaas niet voor 100% garanderen dat alle zaden soortecht terugkomen, door kruisbestuiving is er altijd een kansje dat uit 1 of meer zaden andere soorten van dezelfde plantenfamilie terugkomen.

Ipomoea zaden rijp

 

Kiemkracht:

Er zijn bij planten onderling behoorlijke verschillen in kiemkracht/kiemvermogen (bijvoorbeeld: tomatenzaden blijven 5-6 jaar kiemkrachtig, peperzaden 3-4 jaar, Alliums slechts 1-2 jaar). Bewaar de zaden tot het zaaien altijd koel, droog en donker (bijvoorbeeld in een kast die niet in de zon staat, op een onverwarmde slaapkamer).

Je kunt de zaden in de gripzakjes waarin ik de zaden verstuur bewaren. Op het moment dat ik de kiemkracht niet helemaal meer vertrouw haal ik die zaden uiteraard uit de zadenlijst.

2-pronkboon

 


En hier vind je dan de lijstjes, met daarin de soorten waarvan ik zaden heb kunnen oogsten.

Bloemenzaden

Tomatenzaden

Paprika- en peperzaden

Moestuinzaden

Mocht je iets willen bestellen, dan ontvang ik heel graag je bestelling, en dus ingevuld in dit formulier:  bestelformulier-zaden. 

p.s.: je kunt niet bestellen in reply op de nieuwsbrief-mail die je krijgt met de melding dat ik een nieuw blog heb geschreven; dat is een automatisch bericht vanuit de website en geen werkend mailadres!

Veel “snuffel”-plezier!!!

Diana