Tomatenzaden

 

Hieronder vind je de tomatenrassen waar ik zaden van heb kunnen oogsten. Op de algemene pagina van de Zadenlijst kun je lezen over; prijs, verzending, etc.. En voor alle duidelijkheid nog even mijn mailadres: r.stek7@upcmail.nl

En vergeet dan alsjeblieft niet om voor je  bestelling het bestelformulier-zaden te gebruiken zodat ik al je gegevens gelijk bij elkaar heb.

Vroege tomaten

Dit zijn de rassen die vroeg genoeg zijn om in Nederland ook in de buitenteelt een goede oogst te geven. Het zijn tomatenrassen waarvan ik in de kas voor het einde van de eerste week van juli de eerste rijpe tomaat heb kunnen oogsten.

Middelvroege tomaten

Dit zijn de rassen waarvan ik in de kas in de 2e week van juli de eerste rijpe tomaat heb kunnen oogsten. Ze doen het prima onder glas, alleen in een mooie zomer, en met vroeg genoeg zaaien (voor half maart), en een zonnige standplaats is er ook een kans op een leuke opbrengst in de buitenteelt.

Late tomaten

Van deze rassen heb ik na half juli in de kas de eerste rijpe tomaat kunnen oogsten, ze geven alleen onder glas een goede opbrengst. Late rassen vind ik zelf in de kas heel nuttig om de oogst te spreiden. Als ik in een kas slechts 3 plekjes zou hebben voor tomaten, dan zou ik een vroeg, een middelvroeg en een laat ras nemen, zodat ik niet alleen vroeg kan oogsten maar ook zo lang mogelijk.

Kijk voor de algemene tips m.b.t. de teelt van tomaten (zaaien, verzorgen, bemesten, dieven, etc.) hier: Tomatenteelt

Hieronder vind je de rassen waar ik zaden van heb. Klik op een naam of foto om de pagina te bekijken met een beschrijving en foto van die tomaat.

Ik hoop dat je wat leuks kunt vinden in de lijst!