Aardbeienjam met chocolade

Ingredienten

  • 1300 gram aardbeien, schoon en in kwarten gesneden
  • 500 gram appelblokjes (geschild, zonder klokhuis)
  • sap van 1 citroen
  • 700 gram geleisuiker speciaal
  • 100 gram pure chocolade, fijn gehakt

Details

(2 beoordelingen)

Bron: Diana Stek
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Soort keuken: Mengelmoes

Allereerst even een paar opmerkingen. Ik zag een heel leuk recept voor aardbeienjam met bietjes en chocolade in het tijdschrift Delicious in 2015, het recept komt uit het kookboek van Gartine. Ik had alleen op het moment dat ik het wilde maken geen bietjes, en wilde ook nog wat andere dingen veranderen (zoals het gebruik van appelsap, etc.). Dus heb ik het bestaande recept grotendeels veranderd naar eigen inzicht en mogelijkheden, en eigenlijk wel zodanig dat ik het nu mijn eigen recept kan noemen. Maar niet zonder Gartine te bedanken, voor het recept en voor de inspiratie!! Wij vinden het recept zoals het nu is erg lekker: vooral aardbeien maar toch ook met een duidelijke chocoladesmaak. Lekker fris door de friszure appels die ik gebruikte en door het citroensap. 

Instructies

Stap 1: Koken

Doe de appelstukjes met de aardbeien en het citroensap in een pan en breng al roerende aan de kook. Laat dit zachtjes koken tot de appelstukjes en aardbeien uit elkaar vallen. Voeg dan de geleisuiker speciaal toe en breng wederom aan de kook. Kook nog 5 minuten.

Stap 2: Inmaken

Maak ondertussen de potjes schoon (met soda en kokend water, spoel na met kokend water en laat het water in de potten en deksels staan tot je de potten kunt vullen). Voeg op het laatste moment de gehakte pure chocolade aan de jam toe, roer nog even door en sluit de potten goed af. Laat de potten ondersteboven afkoelen en controleer of ze vacuüm zijn (potten die niet vacuüm zijn bewaar je in de koelkast en mak je binnen enkele weken op).

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief