Mijn Favoriete Links

Hieronder een aantal links naar mooie sites die ik zelf regelmatig bezoek, of naar kwekerijen en/of zaadhandels waar ik zelf zeer positieve ervaringen mee heb en die ik je allemaal van harte kan aanbevelen!


Kwekerijen van mooie en biologisch geteelde groentenplanten (soms in combinatie met vaste planten en/of éénjarigen)

Schermafdruk de nieuwe tuin

De Nieuwe Tuin: Klinge (België); zaden en plantjes van bijzondere, lekkere en mooie groenten en kruiden. Peter Bauwens schrijft ook prachtige boeken, die zijn ook te koop via de website. Plantjes verkoopt hij alleen op de kwekerij, zaden kun je ook per post bij hem bestellen (levert ook aan Nederland).


Handige websites over het telen van mooie, lekkere groenten:

Plantaardig: ook hier heel veel informatie over het (biologisch) telen van groenten met duidelijke uitleg


Plantenkwekerijen in Nederland:

Hessenhof: Ede, groot en bijzonder assortiment vaste planten voor elke standplaats, ook veel schaduwplanten te koop, erg behulpzaam en ervaren personeel. Eigenlijk wel mijn favoriete vaste plantenkwekerij.

Bastin: Aalbeek ; mooie kwekerij van vooral Mediterrane planten en kruiden, veel Salvia’s en Lavendula’s! Alleen de geur al als je het erf opstapt! En als je er toch bent, stap dan gelijk eens naar de ovrkant van de weg om Het Hostaveldje te bezoeken, een kwekerij van heel veel verschillende Hosta’s.

Schermafdruk bastin

 

Kwekerij Gommer: Dalen ; rommelig wordt het door sommigen omschreven, en dat klopt ook wel een klein beetje. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de enthousiaste eigenaar die zijn hele kwekerij en allerlei planten vol trots liet zien, heerlijk! Enorm assortiment kuipplanten. Verstuurt ook bijvoorbeeld Brugmansiastekken per post.


Zaadhandels van groenten- en bloemenzaden in Nederland

van der Wal: er zijn er nog wel meer zaadhandels met ongeveer hetzelfde in het assortiment in Nederland maar dit is mijn favoriete ; prijs, kwaliteit en service zijn zeer goed

Tabernal: groot assortiment, goede kwaliteit van zaden en zeer snelle levering

123-zaden: prima online zaadwinkel, zowel groenten als bloemen, veel pepersoorten, goede kwaliteit en snelle levering


Zaadhandels van groenten en bloemen buiten Nederland

Baker Creek: Amerika ; klein assortiment éénjarigen, maar zeer groot assortiment mooie en lekker groenten, allemaal biologisch geteelde zaden. Erg aardige mensen, snelle levering en prima service.

Plants of Distinction: Engeland ; zowel groenten als bloemen. Zoals alles in Engeland niet goedkoop maar voldoende zaden per zakje en een mooi assortiment. Bovendien goede kwaliteit zaden en een goede bezorging.

Thompson & Morgan: Engeland ; meest bekende zaadhandel in Europa van een groot assortiment bloemen en groenten. helaas niet altijd evenveel zaden per zakje, maar wel prima kwaliteit en altijd wel wat bijzonders.

Chiltern Seeds: Engeland ; veel zaadhandels uit Engeland zijn erg leuk (in assortiment) ook deze weer. Bijzondere soorten bloemen, planten, groenten, kruiden. Prima kwaliteit, ruim voldoende zaden, en snelle levering.

Baumaux: Frankrijk ; prijzig, maar wel voldoende zaden per zakje. En heeft werkelijk alles+ van tuinspullen, bloemen, bollen, knollen, aardappelen, groenten, etc. Prima kwaliteit en levering, helaas zijn de verzendkosten wel behoorlijk prijzig.

Schermafdruk baumaux


Handige Nederlandse Fora (waar je vrij kunt zoeken naar informatie/antwoorden op vragen, foto’s, recepten/etc.):

Chilipeperforum

Moestuinforum


Binnen- en buitenlandse mooie en/of informatieve websites:

Rob’s Plants (veel informatie en helder geschreven, ook veel foto’s)

Tom Clothier (heel veel zaaibeschrijvingen!)

Robin’s Salvia’s (onmisbaar voor de Salvia-liefhebber; de site van Robin Middleton, midden in Engeland kweekt hij een enorm assortiment Salviasoorten, op zijn website kun je bijna alle soorten wel vinden, op alfabetische volgorde met foto en beschrijving). Hij verkoopt soms ook zaden van zelfgeteelde soorten.

The Chileman (voor de Peper-fan. Enorm veel soortbeschrijvingen met foto’s. Bovendien nog leuke informatie over de heetste peper ter wereld, recepten en andere peper-wetenswaardigheden).

Tatiana’s Tomatendatabase (een zeer grote tomatendatabase, met honderden rassen en meningen van mensen die de rassen hebben geteld, je kunt er trouwens ook zaden bestellen)

De Houtwal (heel veel informatie over allerlei soorten fruit, ook snoeitips, etc.)

The Seed Site (heel veel informatie over zaaien)