Groentezaaikalender

Hieronder kun je de link vinden naar de groentezaaikalender. Ik heb de kalender in 2012 gemaakt en kort geleden bijgewerkt en wat versimpeld (want hoe ingewikkeld wil ik het maken, hoeveel teelten en periodes wil ik erin verwerken). Bedenk dat wanneer je zaden koopt de beschrijving die op de achterkant van het zakje staat altijd de beste manier van telen voor dat ras is. Deze groentezaaikalender is vooral bedoeld als algemene leidraad, wat zou je wanneer en waar kunnen gaan zaaien. Ik maakte de groentezaaikalender aan de hand van alle gemiddelde aanwijzingen zoals je die ook kunt vinden in boeken, op verschillende websites, achterop zakjes zaden, etc.

Bijna alle bekende groentesoorten staan in de lijst, bij elkaar ruim 70 soorten, van aardappel tot zuring. De lijst is gemaakt in Excel en geplaatst in PDF. Als je op de link onderaan deze pagina klikt opent het PDF-document zich en kun je ervoor kiezen om de kalender te bekijken, te printen of op te slaan op je computer.

Zelf heb ik de groentezaaikalender, geprint en in plastic geseald, jarenlang in mijn tuintas meegenomen naar de moestuin, zodat ik altijd even kon spieken wat ook al weer de zaaitijd, planttijd, plantafstand was, of wat ik nog zou kunnen zaaien. Sinds ik samen met Laura Beijn een Zaaiagenda voor de moestuin maakte gebruik ik die (want die is gemaakt vanuit mijn eigen ervaring en heeft bij vrijwel elke groente/fruit/kruid/bloem een aanpassing in plantafstand, zaaitijd, etc.). Desalniettemin is dit een heel bruikbare kalender die ik zelf ook jarenlang heb gebruikt.

Nog even voor alle duidelijkheid: op de groentezaaikalender gelden de regels voor copyright (zie onderaan de pagina) en is dus alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik.

Groentezaaikalender in PDF

Veel plezier met de kalender, en natuurlijk met zaaien!!

Meld je aan voor de nieuwsbrief