Groentezaaikalender

Hieronder kun je de link vinden naar de groentezaaikalender. Ik heb de kalender in 2016 bijgewerkt en wat versimpeld (want hoe ingewikkeld wil ik het maken, hoeveel teelten en periodes wil ik erin verwerken). Bedenk dat wanneer je zaden koopt de beschrijving die op de achterkant van het zakje staat altijd de beste manier van telen voor dat ras is. Deze groentezaaikalender is vooral bedoeld als algemene leidraad, wat zou je wanneer en waar kunnen gaan zaaien.

Peperzaailingen 15-3-15
Peperzaailingen, 3 weken na het kiemen, half maart

 

Bijna alle bekende groentesoorten staan in de lijst, bij elkaar ruim 70 soorten, van aardappel tot zuring. De lijst is gemaakt in Excel (Microsoft Office 2007). Als je op de link onderaan deze pagina klikt, kun je er voor kiezen om de pagina te openen, of om die op te slaan. Als je klikt op ‘opslaan als’ kun je de lijst op je eigen computer opslaan en er zelf dingen in veranderen (soorten eruit halen of juist toevoegen, kleuren veranderen, etc.). Met ‘openen’ kun je de lijst uiteraard alleen zien en eventueel printen.

Zo af en toe hoor ik van mensen dat ze het excel-bestand niet kunnen openen. Vandaar dat ik het bestand ook heb opgeslagen in PDF, de link daarvan vind je onder de excel-link.

Zelf heb ik de groentezaaikalender, uitgeprint en in plastic gesealed, altijd in mijn tuintas zitten, dan kan ik altijd even spieken wat ook al weer de zaaitijd, planttijd, plantafstand was, of wanneer er een veldje vrij komt even kijken wat er dan nog in die periode gezaaid kan worden.

Klik hieronder op de link voor de lijst in Excel:

Groentezaaikalender 2016 (in Excel)

en voor wie deze versie niet kan openen of opslaan, hieronder een eenvoudige versie in PDF (die kun je printen en dan zul je zelf even moeten knippen en plakken :-))

Groentezaaikalender 2016 in PDF

Veel plezier ermee!!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief