Moestuinzaden

Naar aanleiding van het blog dat ik schreef over de gevolgen van de brexit, waarbij hobby-moestuinders geen zaden meer in Engeland kunnen bestellen, kreeg ik zoveel reacties van mensen die nog een leuke zadenwebshop kenden dat ik bedacht dat het misschien handig zou zijn om een pagina te maken met links naar al die webshops.

Niet iedereen zal er behoefte aan hebben, sommige mensen zijn blij met gewone Amsterdamse bak-worteltjes, langwerpige donkergroene Black Beauty- courgettes, Gewone Groene snijbiet en oranje goudsbloemen, en hebben geen behoefte aan nieuwe kleuren, vormen en smaken. En dat is prima, ik ben er bijna jaloers op. Want ik heb zelf altijd heel erg de behoefte om telkens weer nieuwe soorten te proberen, of nieuwe rassen van bekende soorten. Ik kan zo blij als een kind zijn als er een envelop op de deurmat valt met daarin zaden van paarse worteltjes, ronde courgettes, mooie en lekkere cherrytomaten die ook nog eens een overvloedige oogst geven, groenten die beter bestand zijn tegen kou, eenjarige bloemen in nieuwe/bijzondere kleuren, etc. Dat maakt voor mij het tuinieren (dat elk jaar toch altijd weer anders is) nog leuker en spannender.

Om die reden op deze pagina een overzicht van zaadhandels die aan aan adressen in Nederland leveren. In de hoop dat er toch nog een deal komt zal ik de Engelse webwinkels er ook nog bij zetten – afhankelijk van de afspraken zal ik die dus wellicht over een paar maanden weer weg moeten halen. Hoewel….. er zijn altijd mensen die familie of vrienden in Engeland hebben en wellicht via die weg dan nog aan zaden uit Engeland kunnen komen.

Afijn, hieronder volgt de lange lijst met links naar zadenwebshops, eerst de Nederlandse webshops, daarna de andere landen in alfabetische volgorde. Als er iets bijzonders is (bijvoorbeeld biologisch, of verkoopt alleen maar tomatenzaden, etc.), dan vermeld ik dat achter de naam/link.

De lijst groeit hopelijk nog in de komende weken/maanden/jaren want alle tips en ervaringen met webshops, binnen of buiten Nederland, zijn welkom! De links openen altijd in een nieuw tabblad, mocht er een link niet (meer) werken, laat het dan ook vooral in reactie op deze pagina weten.

NEDERLAND

BELGIË

DUITSLAND

ENGELAND (leveren mogelijk niet meer aan Nederland en België i.v.m. benodigd fytosanitair exportcertificaat van € 150,=. Controleer verzendbeleid op de website )

FRANKRIJK

IERLAND

KROATIË

OOSTENRIJK

VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA (leveren mogelijk niet meer aan Nederland en België i.v.m. benodigd fytosanitair exportcertificaat van € 150,=. Controleer op de website vooral eerst het verzendbeleid op de website)

22 reacties op Moestuinzaden

Job Nijssen 8 december 2020 om 17:00

Dag Diana,

Hierbij vast een kleine aanvulling:

België: tessgruun.eu
Nederland: anchilique.nl (pepers)

Groet, Job

Ruud & Diana 9 december 2020 om 13:50

Hallo Job,
Dankjewel, die ga ik gelijk toevoegen!
Diana

Carine p 9 december 2020 om 14:50

Dag Diana,
Ziehier een paar toevoegingen voor aankoop van zaden :
België: http://www.velt.nu : helaas versturen ze dit niet en werken ze met afhaalpunten
Frankrijk:
– kokopelli-semances.fr : biologische zaden
– lesgrainesdefrance.com
– fermedesaintemarthe.com : biologische zaden
– germifrance.com
– biaugerme.com : biologisch of biodynamische zaden

Groetjes Carine

Ruud & Diana 10 december 2020 om 10:49

Hallo Carine,
Dankjewel!
Ik ga ze opzoeken en toevoegen.
Op een gegevens moment ga ik hier dan ook weer reacties verwijderen, als ze zijn toegevoegd, zodat er niet allemaal dezelfde links op de pagina’s en de reacties staan. Maar alle tips en links voor leuke webwinkels zijn van harte welkom!
groetjes, Diana

Sien 10 december 2020 om 17:05

Hi Diana,

ik bestel graag tomatenzaden bij irinas-tomaten.de (in Duitsland). Zij heeft een grote collectie beschikbaar. Misschien leuk om aan deze lijst toe te voegen.

Groeten Sien

PS. wat een fantastische site heb je toch! Zo fijn om zoveel informatie op één plek te kunnen vinden. Dank!

Ruud & Diana 11 december 2020 om 09:23

Hallo Sien
Oh ja, natuurlijk, dankjewel voor de tip! Ik heb er zelf een jaar of 3 geleden nog zaden gekocht en zeker tevreden over.
Ik ga haar gelijk in de lijst erbij zetten.
groetjes,
Diana

Guido Van Aerschot 12 december 2020 om 07:55

Hallo Diana,
Een heel leuke site heb je.
Kruipt ontzettend veel werk in maar datgene wat je graag doet is nooit vermoeiend!
Mag ik opmerken dat van der Wal de huidige hoofdleverancier voor zaden is van Velt en dus op en top biologische zaden heeft!
Guido

Ruud & Diana 12 december 2020 om 10:11

Hallo Guido,
Dankjewel! Ik koop zelf elk jaar wel zaden bij van der Wal, ik zal achter de naam even zetten dat ze ook biologische zaden verkopen.
groetjes,
Diana

Dymphna Dekker 12 december 2020 om 16:52

Hallo Diana en Ruud, na jaren in Spijkenisse gewoond te hebben, wonen we nu in een gehucht in Nord-Hessen. Daar hebben we een zeer grote tuin met een moestuin. Het eerste jaar heb ik een kilo pepers on- line gekocht bij Chili Food en zij verkopen ook zaadgoed en peperplanten. Hier de link https://www.chili-shop24.de. Misschien heb je hier wat aan.
Groetjes Dymphna

Ruud & Diana 13 december 2020 om 10:13

Hallo Dymphna,
Klinkt heerlijk, uit de drukte van Spijkenisse vandaan naar een landelijke plek met veel ruimte!!
En dankjewel voor de tip, ik heb de link zojuist in de lijst erbij gezet.
groetjes,
Diana

Bianca van Mook-Zwagers 21 december 2020 om 11:47

Hallo Diana,
Allereerst wil ik je danken voor de super website die je hebt gemaakt. Hij groeit met de gewassen mee. Ik kijk al zeker 13 jaar met regelmaat voor tips en teeltwijze.
Wat zaden bestellen betreft ben ik zeer tevreden over kwaliteit en service van https://www.garantzaden.nl/ . 10 jaar lang via een vereneiging besteld en nu particulier.
Heb een uitstapje van 2 jaar gehad naar Van der Wal, maar ben daar heel erg telleurgesteld in zowel zaden als planten.
Ik ga zeker wat sites uit de lijst hierboven bekijken. Een goed 2021 gewenst.
Groet Bianca

Ruud & Diana 23 december 2020 om 16:25

Hallo Bianca,
Dankjewel voor de tip!! Ik ga garantzaden gelijk in de lijst erbij zetten.
Ik heb zelf nog nooit planten bij van der Wal besteld maar ben tot nu toe altijd wel tevreden over de zaden geweest. Maar de leukere/bijzondere soorten (van bijzondere rassen, kleurtjes en vormen) koop ik ergens anders.
Ook jij een in alle opzichten prachtig 2021 gewenst!!
Diana

Carine p 25 december 2020 om 15:04

Beste Diana,
Deze lijst van internet sites voor verkoop van zaden en pootgoed is heel interessant. Ik ben reeds leuke nieuwe sites tegengekomen. Elke keer ga ik terug naar de blog hierover om dan verder te klikken.
Zou het geen goed idee zijn om deze informatie als vaste informatie ergens op jouw site te zetten? T’is maar een hint.
Vele groetjes en prettig eindejaar
Carine

Ruud & Diana 25 december 2020 om 15:26

Hallo Carine,
Ja, dat vond ik eigenlijk ook, dus had ik er al een pagina van gemaakt.
Je kunt de pagina in het menu onder ‘Overige Tuinpagina’s’ vinden, en dan vervolgens onderaan “Mijn Favoriete Links”, en als je dan op het driehoekje daarachter klikt zie je dat ze daaraan is vastgemaakt. Een driehoekje/pijltje betekent altijd dat er een pagina aan vastgemaakt is en dus nog onder valt.
Als het voor meer mensen niet duidelijk is waar de pagina te vinden is kan ik eventueel overwegen om haar niet aan de favoriete links vast te plakken maar haar daaronder los te zetten.
groetjes en ook jij fijne feestdagen gewenst!!
Diana

Leonie Schoenmakers 29 december 2020 om 15:41

Hallo Diana,
Wat een leuk overzicht van internet sites, sommige sites ken ik maar anderen ook niet en dat wordt dus wat uurtjes rondkijken. Net zoals jou vind ik het altijd leuk om wat nieuws uit te proberen en ik heb nog een toevoeging voor je wat betreft de Verenigde Staten:
https://www.tomatofest.com/
Zoals de naam van de site aangeeft vind je er voornamelijk tomatenzaden en het handige van deze site vind ik dat er verschillende indelingen gemaakt zijn, zo kan je bv zoeken op tomaten die het goed doen in een noorderlijker klimaat.
Groeten en een goed 2021 gewenst, in de tuin en er buiten.
Leonie

Ruud & Diana 31 december 2020 om 10:10

Hallo Lenie,
Dankjewel voor de tip!
Ik kijk zelf regelmatig op hun website want ze hebben altijd goede en uitgebreide informatie bij de rassen staan. Maar ik wist niet dat ze ook zaden aan Nederland leverden, ik hoop dat ze dat nog steeds doen nu de controle/regels op het fytosanitaire certificaat zijn aangescherpt. Ik ga de link erbij zetten.
groetjes, en een fijne jaarwisseling!
Diana

Leonie Schoenmakers 2 januari 2021 om 22:30

Hallo Diana,
Ik heb vorig jaar zaden bij hun besteld. De eerste zending is niet aangekomen en toen hebben ze de zaden nog eens gestuurd en gekukkig is die zending wel aangekomen.
Groeten,
Leonie

Lydia 2 januari 2021 om 19:39

Hi Diana,

ik zag vandaag dat de geweldige mensen van de Nieuwe Tuin ermee stoppen na dit jaar. Misschien een tip voor een ieder die nog iets bij ze wil bestellen?

Groet, Lydia

Ruud & Diana 3 januari 2021 om 16:35

Hallo Lydia,
Dankjewel voor je melding!!
Wat jammer dat ze na dit jaar stoppen, ik heb er heel vaak en met veel plezier zaden gekocht en was altijd erg tevreden over de leuke soorten, verpakking, snelheid van verzenden, etc.
Ik ga er ook snel nog even kijken voor wat leuke soorten.
groetjes,
Diana

Ria van Munster 3 januari 2021 om 08:25

Lydia, bedankt voor de tip. Ik heb vaak wat bij de Nieuwe Tuin besteld en ik vind het jammer dat ze gaan stoppen. Ze hebben ook prachtige boeken.
Ik ga vandaag nog even kijken of ik wat leuke zaden bij ze kan vinden.

Ria

Carine p 12 januari 2021 om 10:33

Dag Diana,
Ziehier nog een leuke onlineverkoper van zaden, vooral tomaten, paprika en pepers.
https://cultivetarue.fr/
Groeten, Carine

Ruud & Diana 12 januari 2021 om 13:55

Hallo Carine,
Dankjewel! Zojuist aan de lijst toegevoegd.
groetjes,
Diana


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief