Barry’s Crazy Cherry

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Crème
  • Grootte: 2 x 1 centimeter
  • Gewicht: 8 tot 11 gram
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg

Eerst even over de 3e foto; een foto van een cremegele tomaat maken is een crime want de kleur komt nooit goed over, altijd te geel of juist heel vaal. En dus had ik bedacht een foto te maken van 2 kleuren tomaatjes, en zo zie je inderdaad veel beter de kleur van de cremekleurige tomaatjes. De Barry’s Crazy Cherry zie je rechts op de foto, links zie je warmgele tomaatjes van het ras Ildi (die kun je dus ook in deze database kunt vinden). Ze lijken veel op elkaar, in vorm, grootte en ook in groeivorm, alleen de kleur is iets anders. Zelfs de smaak heeft wat overeenkomsten, hoewel de Ildi naar mijn mening iets zoeter is, en de Barry’s Crazy Cherry wat frisser en fruitiger. Beide lekker, en ook even sappig.

De vroegheid is in dit geval lastig. Ik had 2 planten staan en die gingen beide dood. Maar toen ik zag dat het niet goed ging heb ik stekken genomen en die planten waren gezond en gaven later alsnog een meer dan prima opbrengst. Waarom de eerste 2 planten dood gingen is me niet helemaal duidelijk, ik vermoed dat pissebedden net onder de grond aan de stam hebben gevreten want die was bij beide planten wat beschadigd en er waren maar weinig wortels. Ik had ook nog 2 planten weggegeven en die deden het prima (in de buitenteelt zelfs). Maar voor alle zekerheid zet ik deze Barry’s Crazy Cherry maar onder de middelvroege rassen: uiteraard prima voor onder glas en alleen in een mooie zomer een kans van slagen in de buitenteelt. Het voordeel van die stekken en dus latere oogst was dat ik wel tot begin oktober tomaatjes van deze planten kon oogsten.

Edit: ik teelde dit tomaatje 2 jaar later weer en nu ging alles gelijk goed; niet ziek of zwak maar sterke en gezonde groeikrachtige planten met een overdaad aan tomaatjes (onderste 2 foto’s).

De opbrengst is zeer goed, ze is een multiflora-type, met meer dan 100 bloemen per tros (net als de Ildi trouwens, die heeft zelfs meer dan 200 bloempjes/tomaatjes per tros).

Foto van een deel van een tros, half september
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wijnie

Hoi Diana,
Ik denk dat bij deze tomaat een foutje staat bij gewicht. Maar wat een uitgebreide tomatendatabese heb je, enorm! Mooi hoor!
Groetjes Wijnie

Anneke

Hallo Diana,
Ik heb twee tomatenplanten, ieder in een pot. 1-Barry’s Crazy Cherry en 2-Tomaat Garden Pearl.
Ik heb ergens gelezen dat er een tomaat is die je niet hoefde te toppen of dieven eruit halen. Alleen weet ik niet meer in welke omschrijving dat was. Volgens mij was het er eentje die je in een pot kon houden(hanger misschien). Misschien zit ik er naast maar dat hoor ik dan wel van je.
Groetjes,
Anneke

Renée

Een lekker en sappig cherrytomaatje! Drie planten in de kas en één plant buiten dit jaar.
Ze doen het heel goed. Buiten wat minder uitbundig, kleinere trosjes maar zekere de moeite waard. De eerste tomaatjes uit de kas zijn al verorberd. Buiten begint het eerste tomaatje geel te kleuren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief