Barry’s Crazy Cherry

  • Plant:
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur:
  • Grootte: 2 x 1 centimeter
  • Gewicht: 8 tot 11 gram
  • Opbrengst: zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg
  • Bijzonderheden:

Eerst even over de onderste foto; een foto van een cremegele tomaat maken is een crime want de kleur komt nooit goed over, altijd te geel of juist heel vaal. En dus had ik bedacht een foto te maken van 2 kleuren tomaatjes, en zo zie je inderdaad veel beter de kleur van de cremekleurige tomaatjes. De Barry’s Crazy Cherry zie je rechts op de foto, links zie je warmgele tomaatjes van het ras Ildi (die kun je dus ook in deze database kunt vinden). Ze lijken veel op elkaar, in vorm, grootte en ook in groeivorm, alleen de kleur is iets anders. Zelfs de smaak heeft wat overeenkomsten, hoewel de Ildi naar mijn mening iets zoeter is, en de Barry’s Crazy Cherry wat frisser en fruitiger. Beide lekker, en ook even sappig.

De vroegheid is in dit geval lastig. Ik had 2 planten staan en die gingen beide dood. Maar toen ik zag dat het niet goed ging heb ik stekken genomen en die planten waren gezond en gaven later alsnog een meer dan prima opbrengst. Waarom de eerste 2 planten dood gingen is me niet helemaal duidelijk, ik vermoed dat pissebedden net onder de grond aan de stam hebben gevreten want die was bij beide planten wat beschadigd en er waren maar weinig wortels. Ik had ook nog 2 planten weggegeven en die deden het prima (in de buitenteelt zelfs). Maar voor alle zekerheid zet ik deze Barry’s Crazy Cherry maar onder de middelvroege rassen: uiteraard prima voor onder glas en alleen in een mooie zomer een kans van slagen in de buitenteelt. Het voordeel van die stekken en dus latere oogst was dat ik wel tot begin oktober tomaatjes van deze planten kon oogsten.

De opbrengst is zeer goed, ze is een multiflora-type, met meer dan 100 bloemen per tros (net als de Ildi trouwens, die heeft zelfs meer dan 200 bloempjes/tomaatjes per tros).

Foto van een deel van een tros, half september

4 reacties op Barry’s Crazy Cherry

Wijnie 4 maart 2019 om 19:26

Hoi Diana,
Ik denk dat bij deze tomaat een foutje staat bij gewicht. Maar wat een uitgebreide tomatendatabese heb je, enorm! Mooi hoor!
Groetjes Wijnie

Ruud & Diana 4 maart 2019 om 20:59

Hallo Wijnie,
Dankjewel voor de tip! Ik heb het gelijk aangepast.
Het valt niet mee, ruim 500 tomaten aanpassen.
Mocht je verder in de database nog een foutje tegenkomen, dan hoor ik het heel erg graag!!
groetjes
Diana
(p.s.; ik verwijder jouw en mijn reactie over een paar dagen, zodat eventuele nieuwe reacties verder ervaringen met dit ras zijn)

Anneke 12 juni 2019 om 19:22

Hallo Diana,
Ik heb twee tomatenplanten, ieder in een pot. 1-Barry’s Crazy Cherry en 2-Tomaat Garden Pearl.
Ik heb ergens gelezen dat er een tomaat is die je niet hoefde te toppen of dieven eruit halen. Alleen weet ik niet meer in welke omschrijving dat was. Volgens mij was het er eentje die je in een pot kon houden(hanger misschien). Misschien zit ik er naast maar dat hoor ik dan wel van je.
Groetjes,
Anneke

Ruud & Diana 13 juni 2019 om 09:19

Hallo Anneke,
De Barry’s Crazy Cherry is een stamtomaat en moet zeker gediefd worden (en ook getopt, als je haar buiten teelt zou ik dat na de vierde tros doen, in de kas kun je haar zo hoog laten worden als dat de plant kan groeien en je er nog bij kunt.
De Garden Pearl is een echte kleine struiktomaat, die hoef je dus niet te dieven of te toppen, je kunt haar gewoon vrijelijk laten groeien.
groetjes,
Diana


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!